הארצות שנחשבות למזרח הרחוק ויש בהן עדיין את תרבות האכילה הבריאה הזאת הן קמבודיה, סין, הודו, יפן, אינדונזיה, קוריאה, מלזיה, פיליפינים, תאילנד, ויאטנם ועוד כמה איים באוקיינוס השקט.
הבעיה היא שעם התפתחות התעשייה והכלכלה מגיעות לאיזור השפעות מערביות ולמטבח נכנסים מאכלים כמו פיצה, פסטות, המבורגרים ומאכלים שמטוגנים בשמן עמוק ועתירי מלח ומונוסודיום גלוטמט שעלולים לפגוע בתזונה הנכונה והבריאה ממנה הם נהנים כבר שנים רבות.
כתוצאה מכניסת הרגלי התזונה הרעים הללו גם בארצות המזרח הרחוק התחילה להיות עלייה בשכיחות מחלות כמו סרטן, מחלות לב וכלי דם.
למרות זאת, יש עדיין הרבה מה ללמוד מהרגלי התזונה המסורתית הנהוגים בארצות דרום מזרח אסיה.
הנה 7 דרכים מסורתיות מהמזרח הרחוק לאכול בריא ולהמנע מהשמנה:
1. מזונות מן הצומח- אבן היסוד של התזונה מהמזרח הרחוקה
מזונות צמחיים כמו אורז, ירקות, אצות, דגנים, פירות, אגוזים וסויה הם מרכיבים עיקריים בתזונה של דרום מזרח אסיה.
גם שתיית התה, שימוש בעשבי תיבול ותבלינים טבעיים תורמים לבריאות.
המזונות בדרום מזרח אסיה עוברים תהליך עיבוד מינימלי ולכן שומרים על ערך תזונתי גבוה.
באיזורים אלה אוכלים פחות בעלי חיים ומאכלים מן החי.
2. שומנים בריאים
בתזונה של ארצות דרום מזרח אסיה נמצאים המון שומנים בריאים כמו שמנים המופקים מקוקוס ומדקל גהי, שמשמשים לבישול מאכלים אסיאתיים רבים.
שומנים אלה הוכחו במידה רבה כמשפרים את פעילות מערכת העיכול, עוזרים להרזיה, משפרים את תפקוד מערכת החיסון וליכולת של הגוף לשקם את עצמו.
3. צריכה מופחתת של מוצרי חלב
לפי הרגלי התזונה של מדינות מזרח אסיה, מוצרי חלב הם רק אופציה בתפריט היומי ובדרך כלל הם נעדרים מהארוחות המסורתיות.
אנשי המזרח הרחוק נהנים מהיתרונות של מוצרי החלב באמצעות חלב על בסיס צמחי.
על ידי זה שהם נמנעים מצריכה של מוצרי חלב, הם גם חוסכים לעצמם את הקלוריות הרבות והשומנים הרוויים הנמצאים בחלב ומוצריו שתורמים לעליית הכולסטרול ואת האלרגיות שאלה לעתים מעוררים.
4. תזונה עשירה בדגים
בתזונה האסייתית יש שימוש רב בדגים למרות שזה משתנה מאיזור לאיזור.
באיזורים בהם התזונה צמחונית יש שימוש צנוע בדגים, אבל באיזורים שקרובים לחופי ים למשל, נוהגים לאכול פירות ים ודגים כמרכיב עיקרי בתזונה.
לפירות הים והדגים יש כמה יתרונות חשובים:
יש בהם כמות גדולה של אומגה 3, הם משפרים את בריאות הלב וכלי הדם, הם משפרים את היכולת המנטלית, מפחיתים דיכאון ומכילים שומנים בריאים.
5. אכילה מועטה של בשר אדום
אסייתיים רבים אוכלים מעט מאד בשר אדום וכך חוסכים לעצמם קלוריות רבות.
לעומת זאת, כאשר הם כן אוכלים בשר אדום הם נוהגים לאכול אותו בדרך כלל עם כמויות גדולות של ירקות.
כדאי לקחת דוגמא מאנשי המזרח הרחוק במה שקשור לבשר אדום כי נמצא שאכילת בשר אדום קשורה לעלייה בשכיחות מחלות לב כליליות וסרטן, בבשר האדום אין נוגדי חימצון, ואכילת בשר אדום מבטלת את האנרגיה שמתקבלת מאכילה של מזונות מן הצומח.
6. תה- משקה מפתח
אנשי המזרח הרחוק שותים תה באופן קבוע לפני, אחרי, או במהלך כמעט כל ארוחה.
התה עוזר לשיפור מערכת העיכול, חילוף החומרים ולהגנה מפני מחלות כרוניות.
בתה יש גם נוגדי חימצון, שעוזרים להאטת תהליך ההזדקנות ולהורדת כמות השומן בגוף.
התה הנפוץ במדינות אלה הוא תה שחור, תה ירוק, תה לבן, תה אולונג, תה ג'ינסנג, תה זנגביל, תה פירות יבשים ועוד כל מיני משקאות המבוססים על צמחי מרפא.
7. פעילות גופנית
אורח החיים של אנשי המזרח הרחוק משלב פעילות גופנית כחלק הכרחי מסדר היום.
יוגה, טאי צ'י, צ'י קונג, הליכה או רכיבה על אופניים או אפילו סתם עמידה הם פעילויות מאד פופולריות בשגרת היום של תושבי האיזור.
את הארוחות שלהם הם נוהגים לחלוק עם בני משפחה וחברים וכך יוצא גם שהמנות שהם אוכלים קטנות יותר.
כלומר, הם לא אוכלים על הספה מול הטלוויזיה לבד ומחסלים כמויות לבד, אלא אוכלים מנות קטנות ומסודרות ובין הארוחות משלבים פעילות גופנית שמשפיעה על המצב הנפשי שלהם ותורמת לרוגע.
לסיכום, אם אתם רוצים לאמץ לעצמכם הרגלי תזונה בריאים קחו דוגמא מהיפנים, הסינים ושאר אנשי המזרח הרחוק.
רצוי גם שהמערב יחקה את המזרח בהרגלי האכילה שלו ולא להיפך!!!
אכילה מסודרת היא אבן יסוד בשמירה על הדיאטה |
0 תגובות