עוגיות כריך ממולאות בריבת פטל ומצופות בזיגוג פטל ורוד.
חומרים:
חומרים:
- 150 גרם חמאה או מרגרינה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 חלמון
- 1/4 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות קמח
- 100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים
- ריבת פטל
לזיגוג:
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית תרכיז פטל
- מעט מים
אופן ההכנה:
- מקציפים את החמאה, או המרגרינה, עם אבקת הסוכר, עד שהתערובת בהירה ואוורירית. מקציפים פנימה חלמון ותמצית וניל.
- מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת המוקצפת, יחד עם השקדים הטחונים. מערבבים ולשים לבצק חלק. עוטפים את הבצק ומקררים במקרר במשך 1-2 שעות.
- מחממים תנור לחום בינוני ומשמנים קלות תבניות אפיה שטוחות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעלה בעובי 3 מ"מ. בעזרת חותכן עוגיות עגול, או כוס, קורצים עיגולים מעלה הבצק. מסדרים את העיגולים בתבניות המשומנות ואופים בתנור במשך 5-7 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט. מצננים את העוגיות על רשת מתכת.
- מורחים מעט ריבה על מחצית מכמות העוגיות, ומכסים בעוגיות הנותרות.
- להכנת הזיגוג, מנפים את אבקת הסוכר לתוך קערה. מוסיפים תרכיז פטל ומים בכמות שתספיק ליצירת זיגוג סמיך. מצפים בזיגוג את העוגיות העליונות ומניחים לו להתקשות.
- עוגיות אלה אינן נשמרות זמן רב.
0 תגובות