דפי צביעה, דפי צביעה לילדים, דפי צביעה למבוגרים, מנדלות, כרטיסי ברכה, דפי תרגול ודפי משחק חינוכיים להדפסה

חפש באתר

עוגיות פטל

עוגיות כריך ממולאות בריבת פטל ומצופות בזיגוג פטל ורוד.

חומרים:
  • 150 גרם חמאה או מרגרינה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 חלמון
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח
  • 100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים
  • ריבת פטל

לזיגוג:
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תרכיז פטל
  • מעט מים

אופן ההכנה:
  • מקציפים את החמאה, או המרגרינה, עם אבקת הסוכר, עד שהתערובת בהירה ואוורירית. מקציפים פנימה חלמון ותמצית וניל.
  • מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת המוקצפת, יחד עם השקדים הטחונים. מערבבים ולשים לבצק חלק. עוטפים את הבצק ומקררים במקרר במשך 1-2 שעות.
  • מחממים תנור לחום בינוני ומשמנים קלות תבניות אפיה שטוחות.
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעלה בעובי 3 מ"מ. בעזרת חותכן עוגיות עגול, או כוס, קורצים עיגולים מעלה הבצק. מסדרים את העיגולים בתבניות המשומנות ואופים בתנור במשך 5-7 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט. מצננים את העוגיות על רשת מתכת.
  • מורחים מעט ריבה על מחצית מכמות העוגיות, ומכסים בעוגיות הנותרות. 
  • להכנת הזיגוג, מנפים את אבקת הסוכר לתוך קערה. מוסיפים תרכיז פטל ומים בכמות שתספיק ליצירת זיגוג סמיך. מצפים בזיגוג את העוגיות העליונות ומניחים לו להתקשות. 
  • עוגיות אלה אינן נשמרות זמן רב.

אין תגובות:

פרסום תגובה