חפש באתר

מתכונים לפסח

כדורי גבינה מתוקים – מתכון כשר לפסח

המצרכים:
250 גרם פתי בר כשר לפסח
500 גרם גביע גבינה לבנה 5%
גביע שמנת חמוצה
2 כפות פודינג אינסטנט וניל
1/2 כוס סוכר
קליפת לימון מגוררת
שבבי קוקוס לקישוט או סוכריות צבעוניות לקישוט
אופן ההכנה:
מרסקים את הפתיבר
מוסיפים את שאר החומרים לפתיבר המרוסק
יוצרים כדורים
מגלגלים בקוקוס או בסוכריות הצבעוניות

עוגת טורט כשרה לפסח

המצרכים:
  • 6 ביצים                                   
  • קורט מלח
  • 1 כוס סוכר                               
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 2 כפות שמן                            
  • 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כף קליפת לימון מגורדת
אופן ההכנה:
  •   לחמם את התנור לחום בינוני.
  • להקציף את החלבונים ולהוסיף את הסוכר ב 5 – 4 פעמים עד שמתקבל קצף גמיש.
  • לבחוש בקערה נפרדת את החלמונים, השמן, מיץ לימון, תמצית וניל, קליפת לימון וקורט מלח.
  • להוסיף לתערובת החלמונים את הקמח מצה וקמח תפוחי האדמה.
  • לערבב הכל יחד. לאפות כ 60 – 50 דקות.
העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון של כ 15 דקות.
גיוון: במקום קמח המצה וקמח תפוחי האדמה ניתן לשים אגוזים קצוצים דק.

עוגיות ריבועיות משומשום ובוטנים כשרות לפסח

המצרכים
  • 2 כוסות שומשום
  • 1 כוס בוטנים קלופים (גם מהקליפה החומה) ולא קלויים, כתושים גס
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות סוכר
אופן ההכנה
  • ממיסים בסיר קטן, על אש בינונית, את הסוכר והדבש ביחד.
  • כשהסוכר נמס לגמרי, מוסיפים את השומשום והבוטנים ומערבבים היטב.
  • ממשיכים לערבב עוד כמה דקות עד שהעיסה כולה מקבלת צבע מוזהב.
  • מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן קלות, ושופכים את העיסה לתוכו.
  • משטחים בעזרת מרית משומנת ולוחצים את העיסה כלפי מטה, ממש מהדקים, שתהיה שכבה אחידה וחלקה עם משטח עליון ישר.
  • כשהעיסה עדיין חמה, מסמנים בעזרת סכין חדה פסים אלכסוניים, פעם מימין ופעם משמאל, כדי ליצור מעויינים, או חותכים קווים לרוחב ולאורך כדי ליצור מרובעים.
  • מכניסים הכל לקירור במקרר למשך שעה לפחות.
  • מוציאים מהמקרר ולפי סימוני הסכין שוברים למרובעים או למעויינים – אם צריך קצת עזרה נוספת משתמשים בסכין כדי שהחיתוך יהיה יפה.
  • שומרים בקופסת עוגיות אטומה. בקיץ מומלץ לשמור במקרר.

עוגת גבינה מצופה שמנת כשרה לפסח

מצרכים:
לעוגה:
  • 500 גרם גבינה
  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כפית תמצית רום
לציפוי :
  • 1 שמנת חמוצה
  • 2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
למעוך הגבינה, להוסיף את הביצים, הגבינה, הסוכר ותמצית הרום
לצקת לתבנית פיירקס ולאפות בחום בינוני 45 דק'. לא להוציא מהתבנית
אופן הכנת הציפוי – לערבב את השמנת והסוכר עד שהסוכר יימס ולצקת על העוגה.

פנקייק (חביתיות) כשר לפסח

מתכון חלבי
המצרכים:
  • 3/4 כוס חלב
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 3 ביצים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
  • מחממים 3/4 כוס חלב, מוסיפים את החלב ל- 1/2 כוס קמח מצה ומשהים בצד ל-10 דקות.
  • טורפים את 3 הביצים, מוסיפים לקמח המצב והחלב.
  • מוסיפים 2 כפות סוכר ו- 1/2 כפית מלח.
  • מערבבים ומטגנים לביבות גדולות ושטוחות במחבת, בשמן חם.
  • מגישים עם סירופ מייפל או מפזרים סוכר.

בובלה – לביבות אווריריות לפסח

מצרכים:
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח מצה מסונן דק
  • מעט סודה לשתיה
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים (השקופים), מוסיפים את החלמונים (הצהובים) וקמח מצה בהדרגה.
מטגנים משני הצדדים במעט שמן חם, על אש קטנה, מכוסה.
מגישים עם: סוכר, ריבה, רסק תפוחי עץ, סירופ מייפל וכד'….

פשטידת קמח מצה

פרווה
המצרכים:
  • 1 כוס קמח מצה
  • 1 כוס מים רותחים
  • 3 ביצים
  • תבלינים
  • מעט שמן
  • בצל מגורד
  • 1 בצל ירוק קצוץ
  • חופן שמיר קצוץ דק
אופן ההכנה:
  • שופכים מים רותחים על קמח המצה ומערבבים
  • מוסיפים את הביצים ושאר החומרים ומערבבים היטב
  • משמנים תבנית ואופים בתנור בחום בינוני.

מצה בראן

פרווה
בסגנון פולני:
שופכים מים רותחים על: 4 מצות שבורות לחתיכות קטנות, עד שהן נרטבות וסופגות את המים, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים 2 ביצים, מערבבים מעט ומוסיפים מעט מלח.
מטגנים משני הצדדים במעט שמן חם, על אש קטנה, מכוסה.
בסגנון מזרחי:
לפני הטיגון מוסיפים 2 בצלים ירוקים קצוצים דק ומערבבים בבלילת המצה.
אפשר להכין לביבות מצה בראן קטנות ואישיות.

כופתאות קמח מצה- קניידלעך

המתכון הכי קל ופשוט להכנה – קניידעלך פרווה או בשרי (תלוי באבקת המרק), במקום לקנות שקית אבקה מוכנה, עדיף לעשות לבד:
המצרכים:
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כוס קמח מצה
  • 1/4 חבילת מרגרינה נמסה
  • מעט אבקת פלפל שחור
  • מעט מלח
  • 3 ביצים
  • 3 כפות אבקת מרק עוף פרווה
    אפשר להחליף את המרגרינה בשתי כפות שמן 
אופן ההכנה:
  • לשפוך כוס מים רותחים על כוס קמח מצה ולערבב
  • להוסיף את המרגרינה הנמסה, מעט אבקת פלפל שחור ומעט מלח ולערבב
  • להוסיף 3 ביצים ולערבב
  • ליצור כדורים בידיים רטובות ולבשל על אש בינונית כעשרים דקות, בסיר מים עם אבקת מרק פרווה לפי הטעם או מרק עוף.
להגיש חם בתוך המרק.

מתכון ללזניה ממצות עם גבינה

לזניה טעימה, מהירה וקלה להכנה.
מספיק לכ- 4 מנות (גודל הלזניה כשל מצה)
המצרכים:
3-5 מצות
קופסת עגבניות מרוסקות 260 גרם
כף רסק עגבניות
עגבניה בשלה מגוררת גס בלי הקליפה
בצל קצוץ מטוגן
כפית קטשופ
מלח או קורט אבקת מרק עוף
פלפל שחור
אורגנו
קורט סוכר
3 גביעי קוטג' 5%
2 כוסות גבינה צהובה מגוררת
לתוספת: טונה סחוטה ללא השמן/מים, תירס, זיתים, פלפלים וכד'
אופן ההכנה:
מכינים את שכבות הלזניה:
לוקחים 3-5 מצות שלמות, טובלים במים ועוטפים במגבת כ-5 דקות.
מכינים את רוטב העגבניות:
לערבב בקערה ללא בישול:
קופסה עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, עגבנייה בשלה מגוררת גס בלי הקליפה, בצל קצוץ מטוגן מוזהב, כפית קטשופ, מלח או קורט אבקת מרק עוף, פלפל שחור, אורגנו,
סוכר, להוסיף מים רק אם צריך כי הרוטב אמור להיות סמיך.
ל ערבב לטעום ולשפר לפי הטעם.
למלית:
לערבב בקערה:
גבינת קוטג', גבינה צהובה מגוררת, לערבב תוספות לפי בחירה בין השכבות: טונה סחוטה היטב, זיתים,פלפלים,תירס, וכו'.
להוסיף מלח רק אם צריך.
לציפוי:
גבינה צהובה וקישוט לפי הטעם שלכם.
בתבנית בגודל מצה להרכיב 3-5 שכבות לסירוגין של: רוטב, מצה , רוטב, מלית.
לשים את התוספות שבחרתם בין השכבות.
בשכבה העליונה לפזר בנדיבות גבינה צהובה ולקשט.
כמות הרוטב והמליות בהתאם לגודל הלזניה שאתם מכינים.
אופים בחום 175 מעלות במשך כ-25 דקות

מצה פיצה- מתכון לפיצה כשרה לפסח

פיצה מצה יכולה להיות טעימה, ואפשר לשים עליה את כל הירקות שמתחשק בתור תוספת, בדיוק כמו פיצה רגילה.
איך מכינים פיצה מצה? הכי קל בעולם:
המרכיבים לפיצה אחת:
מצה
לרוטב:
כף רסק עגבניות
1/4 כפית אורגנו מיובש
מלח
פלפל
תבלין פיצה (רצוי)
רבע כוס גבינת מוצרלה מגורדת (אפשר גם גבינה צהובה רגילה אם זה מה שיש בבית)
תוספות אפשריות:
זיתים שחורים, פרוסות עגבניות, פרוסות בצל, פטריות, תירס וכד'.
אופן ההכנה:
מרטיבים את המצה ומחכים 3 דקות. בינתיים מערבבים את רסק העגבניות עם האורגנו, מלח ופלפל, את תבלין הפיצה אם יש וטיפונת מים.
מורחים על המצה, מפזרים את גבינת המוצרלה.
שמים את התוספות למעלה.
מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות לכ-10 דקות, עד שהגבינה מותכת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה