חפש באתר

לוח המרת מידות ומשקל לבישול ואפייה

אבקת אפיה/ סודה לשתיה   •  שקית = 10 גרם = 1 כף גדושה  •  1 כף = 9 גרם
אבקת סוכר    •    1 כף = 8 גרם    •    1 כוס = 120 גרם
אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה   •    1 כוס = 85 גרם
אגוזים/שקדים, קצוצים   •    1 כף = 6 גרם    •     1 כוס = 100 גרם    
אורז ארוך   •    1 כוס = 200 גרם
אורז קצר   •    1 כוס = 210 גרם
ביצה מס' 1   •    65 גרם ומעלה
ביצה מס' 2   •    55-60 גרם
ביצה מס' 3   •    50 גרם

ג´לטין    •    1 שקית ג´לטין = 14 גרם     •    1 כף ג´לטין = כ-10 גרם   •    עלה ג´לטין = 4 גרם
דבש   •    1 כף = 22 גרם    •     1 כוס = 360 גרם
חלבון      •    30 גרם בממוצע
חלמון   •    30 גרם בממוצע
חמאה   •    1 כף = 15 גרם    •    1 כוס = 240 גרם
מים     •     1 כף= 15 מ"ל    •    1 כוס= 240 מ"ל
מלח   •    1 כף = 20 גרם    •     1 כוס = 250 גרם
סוכר    •    1 כף = 20 גרם    •    1 כוס = 200 גרם
סוכר חום דחוס   •   1 כוס = 240 גרם    
פירורי לחם יבשים   •   1 כוס = 125 גרם
פירורי עוגיות   •   1 כוס = 110 גרם
פירות יבשים קצוצים   •     1 כוס = 150 גרם    
קוקוס   •    1 כוס= 100 גרם
קורנפלור   •    1 כף = 8 גרם   •    1 כוס = 140 גרם
קמח מלא   •    1 כוס = 125 גרם
קמח רגיל או תופח   •    1 כף= 10 גרם     •    1 כוס = 140 גרם
1 קילו קמח תופח   •    1 קילו קמח לבן + 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
1 כוס קמח תופח   •    1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה
1 קילו קמח מלא תופח   •    1/2 קילו קמח לבן + 1/2 קילו קמח מלא + 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
1 כוס קמח מלא תופח   •    1/2 כוס קמח מלא + 1/2 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה
קקאו / שוקו   •    1 כוס = 140 גרם
ריבה   •     1 כוס = 330 גרם
שיבולת שועל (לא טחונה, גודל בינוני)   •    1 כוס= 90 גרם
שמרים טריים 25 גרם (חצי קוביה) = בערך 12 גרם שמרים יבשים (כף אחת)
שמרים טריים 10 גרם= בערך 4-5 גרם שמרים יבשים
שמרים טריים 50 גרם (קוביה) = 25-30 גרם (כשתי כפות) שמרים יבשים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה