המצרכים:
- 1 ק"ג קמח
- 1.5 כפות שמרים של שמרית (גרגרים)
- 1/2 כפית מלח
- 3-2 "סיבובים" של שמן (מתיזים שמן תוך כדי סיבוב מעל הקערה)
- 3 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקמח, המלח, השמרים והשמן
- מוסיפים בהדרגה את המים, תוך כדי ערבוב. חשוב שהבצק לא יהיה דליל
- מערבבים ולשים היטב, עד שהבצק נעשה חלק (ככל שתלושו יותר, הבצק ישתפר)
- מניחים בצד ל-10 דקות
- צרים מהבצק עיגולים ונותנים להם לתפוח (חשוב להשאיר מרווחים בין העיגולים, כי הם מתרחבים)
- לאחר שהבצק תפח, מטגנים אותו בשמן עמוק
מגישים עם: ביצה קשה, תפוח אדמה מבושל, טונה, מטבוחה, לימון כבוש, סלט ירקות
0 תגובות