המצרכים:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה
- 50 גרם חמאה
- 90 סמ"ק שמן זית
- שני בצלים קצוצים
- כפית שום כתוש
- 50 גרם קמח
- 250 גרם פטריות שמפיניון ויער חתוכות
- חצי כוס יין לבן
- 500 מ"ל שמנת לבישול
- תבלינים: מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט, בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה:
- קולפים את תפוחי האדמה, פורסים אותם ומסדרים בתבנית מתאימה. מפזרים מעט מלח.
- מחממים בסיר את החמאה, שמן הזית ומטגנים את הבצלים הקצוצים וכפית השום הכתוש.
- מוסיפים את הקמח ומטגנים דקה, מוסיפים את הפטריות, היין, השמנת והתבלינים ומבשלים על אשה נמוכה כחצי שעה.
- יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה עד שהוא מכסה אותם ואופים בתנור ב- 180 מעלות כ- 50 דקות.
- אפשר לפזר גבינה מגורדת, לאפות עוד חמש דקות ולהגיש.
0 תגובות