המתכון הבא הוא מתכון בסיסי לפיצה מבצק פילו. הפיצה קלה להכנה וטעימה ואפשר להוסיף לה תוספות כרצונכם:
המצרכים:
המצרכים:
- נייר אפיה
- 8 דפי פילו
- 1/2 כוס חמאה לא מלוחה
- גבינת פרמזן
- גבינת מוצרלה
- עגבניות (מסוג רומא עדיף)
- בצל סגול
- טימין
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- ממיסים את החמאה ומורחים בה את נייר אפיה.
- מסדרים על נייר האפייה דף פילו - מורחים עליו חמאה ומפזרים בעדינות גבינת פרמזן.
- מניחים עליו דף נוסף ושוב מורחים עליו חמאה ומפזרים פרמזן. ממשיכים ככה עם כל הדפים.
- על הדף העליון מוסיפים גם פרוסות בצל סגול, מוצרלה מגורדת ופרוסות עגבניה (אפשר לגוון עם התוספות)
- קוצצים את הטימין ומפזרים על הכל יחד עם פלפל שחור גרוס ומלח
- מכניסים לתנור לכ-30 דקות או עד שהבצק משחים. נותנים לזה לנוח עוד 10 דקות עד ההגשה.
בתיאבון!
0 תגובות