חפש

לחמניות קלות להכנה

המצרכים:
  • 1 ק"ג קמח מנופה לבן או מלא
  • 50 גרם שמרים טריים או יבשים
  • 1 כף סוכר
  • כפית וחצי מלח
  • 4 כפות שמן
  • 2-3 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:
  • שמים את כל המצרכים בקערה. מומלץ להתחיל עם 2 כוסות מים פושרים ולפי מידת הצורך להוסיף אם צריך.
  • לשים את הבצק עד שהוא רך ולא דביק.
  • לכסות את הבצק ולתת לו מנוחה כחצי שעה.
  • ללוש שוב כ-5 דקות, לכסות ולתת שוב מנוחה כחצי שעה.
  • לאחר המנוחה, לחלק את הבצק ללחמניות או חלות קטנות וליצור את הצורות.
  • להניח בתבנית. אפשר לתת לבצק לתפוח עוד חצי שעה ואז למרוח ביצה למעלה ולפזר שומשום או זעתר.
  • לאפות במשך 20 עד 30 דקות בחום של 180 מעלות.

טיפ: אם אתם לא אוהבים את טעם הביצה אפשר להוסיף טיפה חומץ ומעט נס קפה לצבע שחום יותר.

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות