המצרכים:
- 1 ק"ג קמח מנופה לבן או מלא
- 50 גרם שמרים טריים או יבשים
- 1 כף סוכר
- כפית וחצי מלח
- 4 כפות שמן
- 2-3 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
- שמים את כל המצרכים בקערה. מומלץ להתחיל עם 2 כוסות מים פושרים ולפי מידת הצורך להוסיף אם צריך.
- לשים את הבצק עד שהוא רך ולא דביק.
- לכסות את הבצק ולתת לו מנוחה כחצי שעה.
- ללוש שוב כ-5 דקות, לכסות ולתת שוב מנוחה כחצי שעה.
- לאחר המנוחה, לחלק את הבצק ללחמניות או חלות קטנות וליצור את הצורות.
- להניח בתבנית. אפשר לתת לבצק לתפוח עוד חצי שעה ואז למרוח ביצה למעלה ולפזר שומשום או זעתר.
- לאפות במשך 20 עד 30 דקות בחום של 180 מעלות.
טיפ: אם אתם לא אוהבים את טעם הביצה אפשר להוסיף טיפה חומץ ומעט נס קפה לצבע שחום יותר.
0 תגובות