חפש

איך מכינים סושי בקלי קלות?

שלב ראשון - הכנת האורז לסושי

המצרכים:
1 ליטר חומץ רגיל
1 ק"ג סוכר
50 גרם מלח
1 קילו אורז עגול

אופן ההכנה:

התחמיץ:
מחממים את החומץ, הסוכר והמלח בסיר עד שמתקבל נוזל שקוף. לא להגיע לרתיחה!

האורז:
שוטפים ומייבשים את האורז.
מכניסים לסיר את האורז עם 1.2 ליטר מים קרים ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה.
מבשלים עד לרתיחה, אוטמים את הסיר ביריעת נייר אלומיניום ומבשלים על אש נמוכה עוד 18 דקות.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות נוספות.
מעבירים את האורז לכלי פלסטיק לח ומצננים.

לאחר שהאורז הצטנן, מוסיפים את התחמיץ ביחס של 330 סמ"ק תחמיץ ל- 1 קילו אורז ברוטו והאורז מוכן לשלב הבא.


שלב שני- הכנת המאקי:

המצרכים:
מחצלת גלגול
אצות נורי
אורז מבושל
1 גזר חתוך לרצועות דקות
1 אבוקדו חתוך לרצועות לאורך
1 פלפל חתוך לרצועות דקות
רצועות פילה סלמון
רצועות פילה טונה
סויה
זנגביל כבוש
ווסאבי

אופן ההכנה:

מסדרים על מחצלת דף אצת נורי ומעליו מפזרים את האורז בצורה אחידה כך שגובה האורז יהיה כ- 1 ס"מ.
בשליש הקרוב לצד שממנו מתחילים לגלגל, מסדרים רצועות של גזר, פלפל ואבוקדו ומוסיפים את רצועות פילה הסלמון או הטונה.
מגלגלים את היריעה לגליל ומקפידים להדק היטב במהך הגלגול.
כדי לסגור את גליל המאקי, מומלץ להרטיב את קצה דף האצה עם מעט מים.
חותכים את המאקי ל- 8 פרוסות ומגישים עם סויה, פרוסות זנגביל כבוש וואסבי בצד.



לסושי בסגנון Inside-out:
מניחים על המחלצת ניילון שקוף ומסדרים עליו את החומרים בסדר הבא: מעט קצח, אורז, דף אצות, רצועות ירקות וסלמון או טונה.
מגלגלים ומהדקים באותו האופן עד לקבלת גליל שבו האורז והקצח נמצאים בשכבה החיצונית.
חותכים ל -8 פרוסות ומגישים עם סויה, פרוסות זנגביל כבוש ווואסבי בצד.

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות