חפש באתר

טראפלס שוקולד וטחינה ללא אפייה- קל להכנה

ריבועי הטראפלס שוקולד וטחינה האלה כל כך טעימים, שלא תאמינו כמה קל להכין אותם. 

הכלים:
תבנית אינגליש קייר או תבנית מרובעת 15X15
נייר אפייה

המצרכים (לכ-30 ריבועים):
200 גרם שוקולד מריר
220 גרם (כוס) טחינה גולמית
2 כפות סילאן או סירופ מייפל או דבש (לא חייבים, אפשר גם להסתפק בכף אחת)
1/2 כוס אגוזי פקאן טבעיים

אופן ההכנה:
קולים את האגוזים על מחבת חמה, ללא שמן, תוך כדי ערבוב, עד שהם מזהיבים קלות. מוציאים לקרש חיתוך, מחכים 10 דקות וקוצצים גז. חשוב לקצוץ את האגוזים רק לאחר שהם מתקררים.
שמים את השוקולד בקערה שאפשר לחמם במיקרוגל. ממיסים את השוקולד כמה פעמים למשך 30 שניות, עד שהוא הופך לרוטב חלק ומבריק. מוסיפים לשוקולד טחינה גולמית וסילאן ומערבבים היטב.
מוסיפים לתערובת את האגוזים (ומשאירים בצד 3 כפות כדי לפזר מעל) ומערבבים.
מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לגובה אחיד (בערך סנטימטר).
מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים שהשארנו בצד. מכניסים למקרר עד שהתערובת מתייצבת, בערך שעתיים.
חותכים לקוביות בסכין חדה. כדי שהחיתוך יהיה קל, יש לטבול את הסכין במים רותחים במשך כמה דקות.
מאחסנים בקופסה סגורה ושומרים במקרר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה