חפש באתר

מתכון לממרח נוטלה תוצרת בית (ממרח שוקולד ואגוזי לוז) טבעוני

איך מכינים בבית ממרח נוטלה טעים שאפשר ללקק עם האצבע או לאכול עם כפית ואף פעם לא נמאס?
קבלו מתכון לממרח שוקולד אגוזים שיכול להתחרות בנוטלה המפורסמת.
המצרכים:
3/4 כוס אגוזי לוז שלמים
150 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס אבקת סוכר
1 כף גדושה אבקת קקאו
קורט מלח
1 כף שמן צמחי (לא שמן זית)


אופן ההכנה:
קולים את האגוזים: מפזרים אותם על תבנית גדולה שעליה נייר אפייה. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 5-7 דקות.
כדי שהאגוזים לא ישרפו מטלטלים מדי פעם את התבנית (כ-3 פעמים) במהלך האפייה.
טוחנים את האגוזים הקלויים במעבד מזון במשך 2-3 דקות, עד שהם הופכים לאבקה קצת לחה.
מוסיפים לאבקת האגוזים את הקקאו, אבקת הסוכר והמלח וטוחנים שוב עד קבלת תערובת אחידה.
ממשיכים לטחון עוד במשך 2-3 דקות, כדי שהגושים הקטנים יתרסקו והמרקם יהיה חלק ונוזלי.
בקערה נפרדת שוברים את השוקולד לקוביות, מוסיפים לו את השמן ומחממים במיקרוגל 30 שניות.
אחרי 30 שניות מערבבים את השוקולד ומחזירים למיקרוגל להמשך חימום, גם הפעם למשך 30 שניות.
מוציאים שוב ומערבבים ומחזירים לחימום נוסף של 30 שניות, עד שהממרח מספיק חלק ואחיד.
מוסיפים את הממרח לתערובת אגוזי הלוז וטוחנים ביחד עד שנוצר ממרח אחיד.
מעבירים את הממרח לצנצנת אטומה ושומרים במקום קריר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה