חומרים:
- 300 גר' קמח
- 300 גר' חמאה
- 4 ביצים
- 1 חב' שמנת מתוקה
- 100 גר' גבינת פטה
- 100 גר' גבינת קצ'קבל
- 2 בצלים לבנים
- 2 בצלים סגולים
- 1/2 חב' בצל ירוק
- מלח, פלפל
- חרדל דיז'ון
אופן ההכנה:
- להכנת הבצק: במיקסר בעל וו גיטרה או מעבד מזון מערבבים את הקמח, 200 גר' חמאה, 1 ביצה וקורט מלח, עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
- נותנים לבצק לנוח כשעה במקרר.
- מחממים את התנור לחום של 180°c.
- מרדדים את הבצק, מניחים בתבנית, מניחים במקפיא למס' דקות כדי לצנן את הבצק.
- אופים עד שהבצק חצי אפוי ומוציאים מהתנור (ל 8 דקות בערך)
- למלית הקיש: בסיר בעל תחתית כבדה ממיסים חמאה ומטגנים את הבצלים שנקצצו.
- מערבבים בקערה 3 ביצים, 1 שמנת מתוקה, גבינת פטה וקשקבל מפוררות, הבצלים המטוגנים ומתבלים במלח, פלפל וכפית אחת של חרדל.
- הרכבת הקיש: את המלית שופכים לבצק החצי אפוי.
- מכניסים לתנור לסיום האפייה (בערך 45 דקות) עד שהקיש יציב וזהוב.
0 תגובות