חפש באתר

שקשוקה

מתכון לשקשוקה אמיתית ועשירה בטעמים, שלא מביישת שום דוקטור או פרופסור לשקשוקה!

הכמות שבמתכון מתאימה ל-8 ביצים

המצרכים:
1 בצל גדול
2 גבעולי סלרי
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
5 עגבניות קלופות טריות
8 שיני שום
תבלינים: כף מלח, פלפל שחור, כפית פפריקה, חצי כפית כורכום 
1 פלפל חריף ירוק
חצי כוס מים
8 ביצים
להגשה: פטרוזיליה קצוצה מעל (אופציונלי)

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל הגדול הקצוץ גס עד להזהבה.
מוסיפים את שני גבעולי הסלרי קצוצים פלוס העלים ומטגנים מספר דקות.
מוסיפים פלפל חריף קצוץ לטבעות לפי הטעם (אם אתם אוהבים חריף) ומטגנים דקה.
מוסיפים את שמונה שיני השום חצויות ומטגנים דקה (לא לטגן יותר מדי אחרת השום נהיה מריר).
מוסיפים את הקופסה הקטנה של רסק העגבניות ומטגנים דקה.
מוסיפים את התבלינים: כף מלח, פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה או חריפה, חצי כפית כורכום בשביל הבריאות  ומטגנים דקה.
חותכים את העגבניות הקלופות לקוביות גדולות ומוסיפים למחבת. מוסיפים חצי כוס מים 
בוחשים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה עם כיסוי חלקי כחצי שעה.
מוסיפים את הביצים (מי שמעדיף יכול רק את החלמונים) ומבשלים 20 דקות עד שהחלמון מתקשה מעט.
מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל (לא חייבים)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה