פרוסות חציל בתנור יכולות לשדרג כל ארוחה.
מרכיבים:
חציל אחד גדול
חצי כוס שמן זית
לתערובת הקישוט:
חופן פטרוזיליה
2 מלפפונים חמוצים
2 כפות חומץ בלסמי
3-4 שיני שום
רבע גמבה אדומה קלויה או טריה
אופן ההכנה:
מקלפים את החציל.
פורסים לפרוסות באלכסון בעובי של כסנטימטר.
מסדרים בתבנית אפיה על נייר אפיה.
מחממים את התנור למאתיים מעלות.
מורחים שמן זית בעזרת מברשת על שני הצדדים בנדיבות.
מכניסים לתנור ל-20 דקות, הופכים את הפרוסות ואופים את הצד השני עוד 20 דקות. החציל מוכן.
קישוט שמוסיף טעם:
בקערית מערבבים 2 כפות חומץ בלסמי, 2 מלפפונים חמוצים קצוצים דק, 4 שיני שום כתושות, חצי גמבה קלויה או טריה קצוצה דק. מערבבים היטב.
את החצילים מסדרים בכלי הגשה ומעל הפרוסות יוצקים את מהתערובת, אפשר לפזר פטרוזיליה קצוצה.
את הפרוסות אפשר לאכול חם, פושר או קר על לחם טרי ומעט טחינה או גבינת עיזים.
0 תגובות