חפש באתר

מרק שעועית עשיר עם בשר

המתכון הבא של מרק השעועית יכול לשמש כארוחת צהרים שלמה ובזמן ההכנה שלו הוא ממלא את הבית בריח נפלא שלא ישאיר אתכם אדישים.
אפשר להכין אותו גם בלי בשר.

המצרכים:
קילו שעועית  לבנה (המתכון מתייחס לשעועית יבשה, אם משתמשים בקפואה אופן ההכנה משתנה)
כפית סודה לשתייה
חצי קילו בשר בקר
כף שמן זית
בצל גדול קצוץ גס
שורש סלרי אחד עם גבעולים ועלים
קופסת עגבניות מרוסקות
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצים דק
שיני שום קלופות מראש שום אחד
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות גדולות
2 גזרים קטנים או אחד גדול חתוכים לעיגולים בינוניים

תבלינים:
מלח לפי הטעם
כפית פלפל שחור
כפית כמון
כפית פפריקה (מתוקה או חריפה לפי הטעם, אפשר גם חצי כפית חריפה וחצי מתוקה)
חצי כפית קינמון (אפשרי)

אופן ההכנה:
אם מדובר בשעועית לא קפואה, משרים אותה למשך הלילה (12 שעות) בקערה עם מים וכפית סודה לשתייה.
אחרי ההשרייה מרתיחים אותה בסיר, שופכים את המים וחוזרים על התהליך עוד פעם-פעמיים. עושים את זה כדי לנטרל את הגזים.
שומרים את השעועית מסוננת בצד.
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות, מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים את הבשר עד שהוא משחים על אש גבוהה.
מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים עד להזהבה (אפשר לעשות את זה ביחד עם הבשר).
חותכים את שורש הסלרי לקוביות קטנות ואת הגבעולים קוצצים דק, מוסיפים אותם לבשר ולבצל ומטגנים עוד 2 דקות.
מוסיפים את עלי הכוסברה או הפטרוזילה ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את עלי הסלרי הקצוצים דק.
מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד 2 דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים ומבשלים 2 דקות.
מוסיפים את השעועית, מערבבים וממשיכים לבשל במשך עוד 2 דקות.
מוסיפים את התבלינים בלי המלח (!!!) ומערבבים.
מוסיפים כעשר כוסות מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים, עד שהבשר והשעועית מתרככים.
אחרי כשעתיים מוסיפים את המלח, תפוחי האדמה והגזר ומבשלים עוד כחצי שעה. טועמים ומתקנים את התיבול.

נקודות חשובות:
את המלח מוסיפים בסוף כדי שלא ימנע מהבשר והשעועית להתרכך.
חשוב להשתמש בסלרי טרי.
אפשר להשתמש בשעועית אדומה, אבל אז זמן הבישול הוא ארוך יותר.

אם השתמשתם בשעועית קפואה משקית אופן ההכנה שונה:
אם הכנתם את המרק עם בשר, הוסיפו את השעועית בהתחלה ללא צורך להשרות מראש ולהרתיח ופעלו לפי המתכון כמו שהוא כתוב למעלה.
אם המרק הוא בלי בשר, אין צורך בבישול כל כך ארוך ואפשר להסתפק בחצי שעה עד ארבעים דקות, עד שתפוחי האדמה והגזר רכים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה