חפש

ירקות ופירות- טיפים לשימוש, איחסון ועוד

אבוקדו לא בשל- לאחסן יחד עם תפוח עץ בשקית נייר חומה, מה שיאיץ את הבשלתו.
אבוקדו, אפרסקים וקיווי קשים- אם רוצים שיתרככו, לאחסן בשקית נייר חומה ליום-יומיים במקום חשוך כמו ארון מטבח.
בישול ארטישוק- כדי לשמור על צבעו מומלץ להוסיף מיץ לימון למי הבישול.
בננה לא בשלה- לאחסן יחד עם תפוח עץ בשקית נייר חומה, מה שיאיץ את הבשלתה.
בצל גורם לדמעות- להקפיא את הבצל ל- 20 דקות לפני הקיצוץ.
ירקות שמאבדים ויטמין C בעת הבישול- מומלץ להוסיף אותם למי הבישול לאחר שהמים רתחו, כך יאבד פחות ויטמין C.
ירקות ממולאים- רצוי לחורר במספר מקומות את הירק הממולא לפני שמניחים בסיר. בצורה זו יחדור הרוטב למילוי.

בישול כרוב- בכדי למנוע ריח בבישול הכרוב, מומלץ להוסיף פרוסות לימון למי הבישול. כמו כן, על מנת לשמור על צבעו של הכרוב האדום בבישול, מומלץ להוסיף כף או שתיים של מיץ לימון למי הבישול.
לימונים שהתקשו- לימונים שהתקשו והתייבשו, יש להניח בקערת מים חמים עד לריכוך ולאחר מכן לרדד בידיים.
קילוף עגבניה- לטבול את העגבניות במים רותחים ל- 30 שניות ומיד במים קרים ואז לקלף.
החייאת עגבניות – במקרה שהעגבניות התרככו ואתם חושבים לזרוק אותן, נסו להחיות אותן על ידי השרייתן במשך הלילה בקערה עם מי מלח. למחרת הן תהיינה קשות ורעננות.
פריסת פטריות – ע"י פורס ביצים
קניית פטריות- יש לבדוק כל פטריה ולוודא שה"כובע" מחובר היטב ל"רגל". המרווח שנוצר ביניהם מעיד על אי טריות.
פירות הדר, הוצאת מקסימום של מיץ- אפשרות 1: לחבוט אותם עם פטיש שניצלים
אפשרות 2: לרדד על שולחן או בין כפות הידיים.
אפשרות 3: לחמם 15-20 שניות במיקרוגל
אפשרות 4: להשרות במים חמים למשך 15 דקות.
כמו כן, בכדי שהלימון יניב כמות גדולה יותר של מיץ, כדאי לאחסנו בתוך מים בצנצנת סגורה הרמטית.
קילוף שום- חימום של 15 שניות במיקרוגל יקל בקילוף שיני השום.
קניית שום- יש למשש ולוודא שהוא קשה ולא ספוגי. כמו כן, ע"י המשקל, להחזיק ראש שום בכל יד ולהשוות משקל, ככל שכבד יותר- טרי יותר.
שום בסלט ללא השום- בכדי להוסיף טעם וניחוח של שום לסלט, אפשר למרוח היטב את קערת הסלט בשן שום.
שום ובצל, טיגון ביחד- מומלץ לטגן קודם את הבצל ולהוסיף את השום לקראת הסוף, כיוון שהשום נשרף מהר יותר וכן בכדי למנוע מרירות בטעם.
פריסת תות שדה- ע"י פורס ביצים.
תותים, הדגשת הטעם- בכדי להדגיש את המתיקות ולשפר את טעם התותים בקינוחים, מומלץ להוסיף לתותים מספר טיפות של חומץ בלסמי.

תירס, בישול- אין לבשל תירס במי מלח.
המלח מקשה את התירס.
יש להוסיף מלח רק בעת ההגשה.
מומלץ לבשל את התירס במים המכילים קורט סוכר ו- 2 כפות חמאה על מנת להדגיש את הטעם.
להרתיח במשך 3-4 דקות.
הרתחה נוספת לא תרכך את התירס אלא תגרום לו לאבד מטעמו.
תפוח אדמה, השחרה- לאחסן תפוח אדמה קלוף בכלי מלא מים עד לשימוש בו.
תפוח אדמה להכנת סלט תפוחי אדמה- מומלץ להוסיף מעט חומץ למי הבישול של תפוחי אדמה קלופים, מה שיוצר קרום דק העוזר לשמור על צורתם.
תפוח אדמה, מחית (פירה) – תוספת של מעט אבקת אפיה למחית תקנה לה יותר אווריריות.
תפוח, בננה, אגס, השחרה – יש לטפטף מעט מיץ לימון על הפירות הקלופים עד לשימוש.

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות