רוצים להעלות את מצב הרוח ולהרגיש שמחים באופן טבעי? להרגיש בהיי בלי לקחת שום סם או כדור?
הנה כמה מאכלים שכדאי לכם לאכול כדי להעלות את המצב רוח שלכם באופן טבעי, בלי להזיק לגוף שלכם ובלי שיהיו לכם אחר כך רגשות אשמה, והכל מעולם הצומח.
עובדה ידועה היא שפחמימות גורמות לגופנו לייצר סרוטונין. זאת הסיבה שהגוף רוצה אותן כל כך. לחם ועוגות גורמים לנו לשמחה וזה הוכח מדעית. הסרוטונין שהגוף מייצר מפחית דיכאון (זה האפקט של חלק מהכדורים נגד דיכאון והסמים), לכן הפחמימות שגורמות לייצור סרוטונין משמחות אותנו מאד. מכירים את האנשים שעושים דיאטה דלת פחמימות ונראים מאד מדוכאים? זה בגלל המחסור בפחמימות שגורם להם לחוסר בסרוטונין!
אם נאכל פחמימות בצורת לחם ועוגות בוודאי נהיה שמחים, אבל לזמן קצר, כי אחר כך נהיה בעודף משקל וזה לא בריא. לכן אם אוכלים פחמימות, כדאי לעשות את זה בחוכמה ולאכול פחמימות בריאות וטובות.
הנה כמה מזונות על מן הצומח שמכילים פחמימות שעוזרות לשמוח:

שקדים– גורמים לשחרור דופמין במוח. הדופמין הוא חומר שגורם לנו להרגיש הנאה, שמחה, אופוריה ואושר. הוא מסייע במיקוד ובריכוז ומגביר מוטיבציה.


הידעת שה-10 באוקטובר הוא יום בריאות הנפש הבינלאומי?
אגוזים– מכילים חומצות שומן אומגה 3 המשפיעות על שלמות ותפקוד תאי המוח ומערכת העצבים ומעלות את מצב הרוח.
סויה, שעועית, עדשים, חומוס– קטניות ידועות כגורמות לשמחה. הן מעלות את רמות הסרוטונין במוח ואת מצב הרוח.

0 תגובות