המתכון מספיק לפיצה בינונית או ל-6-8 פיצות אישיות.
המצרכים:
לבצק:
- 3 כוסות (420 גרם) קמח רגיל
- 1.5 כפיות אבקת אפיה
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן רגיל או שמן זית
- 1/4 כוס חלב או מים
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה רגילה לא משנה איזה סוג (אפשר גם קוטג'), או 250 גרם יוגורט, אשל, לבן או שמנת חמוצה
לרוטב:
רסק עגבניות או רוטב לפיצה או מטבוחה או סלט טורקי.
תוספות:
לפי הטעם: גבינות וירקות למינהם.
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-175 מ' ומשמנים תבנית תנור או נייר אפיה.
- מערבבים בקערה את חומרי הבצק לפי הסדר הרשום, עד שמתקבל בצק פיצתי אחיד. אם יצא רטוב מדי,מוסיפים קמח, ואם יצא יבש , להוסיף מעט מים או חלב.
- מרדדים את הבצק עד לעובי דק, מניחים על התבנית, מורחים את רוטב הפיצה ומפזרים את התוספות האהובות עליכם.
- אופים כ-10-15 דקות, עד שהפיצה נעשית זהובה.
0 תגובות