חפש באתר

שום קונפי

שום קונפי הוא שום שעבר שימור בדרך של בישול ארוך. הקונפי היא שיטת שימור אוכל צרפתית עתיקה, שמוציאה מהשום את הטעם החריף ומשאירה אותו רך ומתוק מעט. את השום קונפי אפשר לשמור במקרר במשך שבוע ולהשתמש בו לרטבים, לבשר, לפסטה, חומוס, פירה, להוסיף לתוספות שונות או כתוספת בפני עצמו.
גם בשמן עצמו, שסופג את טעם השום, אפשר להשתמש למאכלים שונים.

איך מכינים?

מרכיבים:
4 ראשי שום
1 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
אפשר: פלפל שאטה קטן

אופן ההכנה:
לוקחים 4 ראשי שום, מפרידים את שיני השום ומקלפים אותן.
שמים את שיני השום בסיר קטן על אש בינונית.
מוסיפים את כוס השמן ומביאים לבעבוע קל.
ממשיכים לבשל על אש קטנה כשעתיים כדי שיהפוך להיות רך. יש כאלה שלא אוהבים שהשום משחים, אני כן משחים אותו מעט. השום הופך להיות מעדן!
שום קונפי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה