חפש באתר

מתכונים לחג שבועות

מתכונים לחג שבועות של מאכלים חלביים: כדורי גבינה מתוקים, דולמה (עלי גפן ממולאים), עוגת גבינה בספל להכנה במיקרוגל, עוגת גבינה עשירה, עוגות גבינה חמות קלות להכנה, עוגת גבינה עם ביסקוויטים, עוגת גבינה עם פירורים קלה להכנה.

כדורי גבינה מתוקים – מתכון לחג השבועות

המצרכים:
250 גרם ביסקוויטים
גביע גבינה לבנה 5% חצי ק"ג
גביע שמנת חמוצה
2 כפות פודינג אינסטנט וניל
1/2 כוס סוכר
קליפת לימון מגוררת
שבבי קוקוס לקישוט / סוכריות צבעוניות לקישוט
אופן ההכנה:
מרסקים את הביסקוויטים.
מוסיפים את שאר החומרים לביסקויט המרוסק.
יוצרים כדורים.
מגלגלים בקוקוס או בסוכריות הצבעוניות.

שומרים בקירור.

דולמה – עלי גפן ממולאים בסגנון תורכי

בתמונה: מנה של עלי גפן עם יוגורט, עלי נענע ובצל מטוגן
המרכיבים:
1/2 כוס שמן זית
1 כוס אורז לא מבושל
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
4 בצלים קצוצים
1 כוס מים
כמון טחון
מעט מלח (לפי הטעם)
25 עלי גפן טריים או משומרים
אופן ההכנה
  • מטגנים את הבצלים עד להשחמה. מוסיפים את האורז ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה סגור למשך כ- 20 דקות.
  • מוסיפים את יתר המרכיבים, חוץ מעלי הגפן, ומבשלים במשך כ- 5 דקות.
  • מורידים מהאש ומצננים.
  • מניחים את העלים על השולחן כאשר החלק המבריק כלפי מטה. ממלאים כל עלה גפן בכפית של התערובת ומגלגלים. מקפלים את הקצוות
  • על תחתית של סיר מרפדים בעלי גפן, ומניחים מעליהם את עלי הגפן הממולאים. שמים צלחת על עלי הגפן שתשמש כמשקולת. מכסים במים, אפשר גם מעט לימון ושום קצוץ.
  • מבשלים כשעה על אש קטנה
לרוטב היוגורט:
  • גביע יוגורט
  • מעט שום קצוץ
  • 1/4 כוס עלי נענע
  • בצל חתוך לרצועות דקות קטנות
  • שמן זית
מערבבים את היוגורט עם השום הקצוץ.
מטגנים את הבצל מעט, עד שנהיה זהוב ומוסיפים לו שמן זית ומערבבים.
קוצצים את עלי הנענע.
מגישים את עלי הגפן הממולאים עם היוגורט בצד, כשעל היוגורט מוזגים את הבצל עם שמן הזית ומפזרים את עלי הנענע הקצוצה.
עלי גפן באמבטיה

עוגת גבינה בספל להכנה במיקרוגל

אם אתם משוגעים על עוגות גבינה כמוני, בטח תשמחו לקבל את המתכון הבא לעוגת גבינה בספל, שמוכנה תוך כמה דקות וכמובן קלה להכנה.
המצרכים לעוגת ספל אחת (אם רוצים להכין ליותר מאדם אחד, צריך להכפיל את הכמויות):
2 כפות גדושות גבינה לבנה (לא משנה כמה אחוזי שומן)
2 כפות סוכר
1/2 כפית מיץ לימון
כפית קמח
חלמון אחד 
חצי כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בספל עד שנוצרת תערובת אחידה.
מכסים בניילון נצמד שמתאים לחימום במיקרוגל ומכניסים למיקרו למשך 60-75 שניות.
מניחים את העוגה בצד במשך 5 דקות, מסירים את הניילון ו-אפשר לאכול.
אם אתם רוצים להכין את העוגה ליותר מאדם אחד, צריך להכין את הבלילה בקערה נפרדת ולמזוג אותה לספלים במנות שוות.
אם אתם רוצים להוציא את העוגה בשלמותה מהספל, הכינו את הבלילה בקערה ושיפכו אותה לספל מרופד בנייר אפיה או משומן בצדדים ובתחתית.

עוגת גבינה עשירה

המרכיבים:
לתחתית:
150 גרם פתי בר אסם מרוסקים (או ביסקוויטים אחרים)
75 גרם חמאה מומסת
למלית:
1 ק"ג גבינת שמנת או 9% או מעורב
1 כוס סוכר
1 חב' אינסטנט פודינג וניל אסם
4-6 ביצים (תלוי בגודל)
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 כפות קמח רגיל (לא חובה)
קליפת לימון מלימון שלם
2 כפות מיץ לימון
1 סוכר וניל
לציפוי:
2 מיכלי שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
1 סוכר וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (כ- 170 מעלות)
2. מערבבים בקערה את הפירורים עם החמאה ומשטחים בתחתית התבנית
3. טורפים את הגבינה עם הסוכר, מוסיפים ביצה אחרי ביצה ומערבבים
4. מוסיפים את שאר החומרים לבלילה נוזלית ויוצקים על הפירורים
5. אופים במרכז התנור כ- 15 דקות. מנמיכים את החום ל- 125 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעה וחצי.
6. מערבבים בקערה את השמנת עם הסוכר, יוצקים על העוגה וממשיכים לאפות עוד כ- 10 דקות.
7. מכבים את התנור ונותנים לעוגה להצטנן בתוכו, מכסים ומאחסנים.
הצעה להכנת רוטב פירות יער:
המרכיבים:
250 גרם פירות יער קפואים
מיץ מלימון אחד
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
בסיר קטן מביאים את החומרים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ- 5-7 דקות.
אפשר להגיש עם הרוטב, יום או יומיים לאחר האפייה. 

עוגת גבינה קלה להכנה

מתכון לעוגה קלה ופשוטה שאינו דורש הרבה עבודה:
חומרים:
לבצק:    3 ורבע כוסות קמח תופח
            1 ורבע חבילות מרגרינה מומסת
            1 כוס סוכר
            3 כפות שמנת
            1 שקית סוכר וניל
            1 כפית תמצית וניל
למלית:  1 ק"ג גבינה לבנה רכה
            6 כפות קורנפלור
            3 כפות שמנת
            1 כוס סוכר
            1 כפית תמצית וניל    
            חופן צימוקים       
            קליפה מגוררת מלימון אחד
כלי אפייה: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה:
  • מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד
  • מכניסים למקרר למשך חצי שעה
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים
  • מרפדים תבנית אפייה משומנת במחצית האחת של הבצק
  • בכלי נפרד מערבבים את כל חומרי המלית, ויוצקים את התערובת על הבצק שבתבנית
  • מעל שכבת המלית מפוררים את המחצית השנייה של הבצק
  • אופים בתנור שחומר מראש, בחום בינוני, במשך 30-40 דקות
  • כשהבצק שפוזר מעל העוגה משחים ואפוי, העוגה מוכנה
  • חוזרים לספר לנו איך העוגה יצאה! 

עוגת גבינה עם ביסקוויטים

הפעם מדובר בעוגה קלה במיוחד, שאי אפשר להיכשל בהכנה שלה, אך יחד עם זאת טעימה מאד!
החומרים:
750 גרם גבינה לבנה 5%
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת צמחית לקצפת
1 כוס סוכר
250 גרם ביסקוויטים פתי בר
כוס חלב
1/2 חבילת שוקולד מריר
אופן ההכנה:
  • מערבלים את הגבינה, אבקת הפודינג, השמנת והסוכר עד לקבלת קרם אחיד.
  • טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים שכבה אחת בתבנית בגודל 20X30 ס"מ.
  • מורחים קרם על הביסקוויטים 
  • טובלים עוד ביסקוויטים בחלב ומסדרים שכבה נוספת על הקרם
  • מורחים קרם על השכבה השניה של הביסקוויטים.
  • מגרדים מעל הקרם קצת שוקולד מריר לקישוט
  • מכניסים למקרר לכמה שעות

מתכון לעוגת גבינה חמה וקלה מאד להכנה

עוגה טעימה וקלה מאד להכנה.
החומרים:
  • 3 קופסאות של גבינה לבנה 5%
  • 4 כפות של קורנפלור
  • 1 שמנת חמוצה
  • 5 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 אינסטסט פודינג וניל
אופן ההכנה:
  • מקציפים את החלבונים עם סוכר
  • בקערה נפרדת שמים את הגבינה, חלמונים, שמנת חמוצה, קורנפלור ופודינג ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  • בסיום ההקצפה מקפלים את החלמונים לתוך תערובת הגבינות, עד שמתקבלת תערובת אחידה 
  • מכניסים לתנור בחום בינוני (180°).
  • כדי לקבל עוגה פריכה ורטובה יש לשים בתנור עוד תבנית עם מים ליצירת אדים.
  • להשאיר את העוגה בתנור לעוד שעה בסיום האפייה.

עוגת גבינה עם פירורים קלה להכנה

עוגה קלה להכנה ומדהימה!
חומרים:
לבצק:     250 גרם מרגרינה רכה ללא מלח
             3/4 כוס סוכר
             2 שקיות סוכר וניל
             2 ביצים שלמות
             2 וחצי כוסות קמח תופח
למילוי:     1 כוס סוכר
             2 מכלים שמנת מתוקה
             2 מכלים גבינה לבנה 9% (אפשר גם 5%)
להשבחה: אפשר להוסיף קליפת לימון מגוררת לבצק ו/או לגבינה, להחליף מרגרינה בחמאה וכו'
כלי לאפייה: תבנית גדולה (אם עגולה, רצוי בקוטר 26 ס"מ) ותבנית קטנה (צלחת, מכסה פיירקס או תבנית קטנה חד פעמית)
אופן ההכנה:
  • לשים את הבצק מכל החומרים (אפשר במיקסר)
  • מרפדים בבצק שתי תבניות משומנות: האחת גדולה והאחרת קטנה
  • אופים את שתי התבניות (בתנור שחומם מראש לחום 170°C, עד שהבצק מזהיב (20-30 דקות)
  • מוציאים מהתנור ומפוררים לפירורים את הבצק שבתבנית הקטנה
  • מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה
  • מוסיפים לקצפת את הגבינה, מערבבים ויוצקים בעדינות את התערובת על הבצק האפוי שבתבנית הגדולה
  • משטחים את התערובת ומפזרים את הפירורים באופן אחיד על הגבינה
  • מצננים את העוגה במקרר למשך כמה שעות
  • חוזרים ומספרים לנו איך יצא!

עוגת גבינת קרם

רצוי להכין את העוגה יום לפני ההגשה.
חומרים:   
לבסיס:   2/3 בסיס עוגת ספוג מוכן של אוסם
לקרם:   200 גרם שוקולד
           1/2 כוס סוכר
           250 גרם גבינה לבנה 9%
           1 חבילה מרגרינה
           3 ביצים
לציפוי:   3 כפות סוכר
           3 כפות קקאו
           3 כפות מים + 2 כפות רום
           1/2 חבילת מרגרינה
           50 גרם שוקולד
אופן ההכנה:
  • מניחים את הבסיס לעוגת הספוג בתבנית
הכנת הקרם:
  • ממיסים בסיר על אש קטנה מאוד או על אדים את השוקולד, הסוכר והמרגרינה עד לקבלת קרם
  • מפרידים חלבונים מחלמונים ומקציפים את החלבונים
  • מוסיפים את הגבינה והחלמונים לתערובת השוקולד
  • מקפלים את קצף החלבונים לתערובת, ושופכים את התערובת על בסיס העוגה שבתבנית
הכנת הציפוי:
  • ממיסים את כל חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה