חפש באתר

מתכונים לראש השנה

עוגת דבש קלה להכנה

המצרכים:
1/3 כוס דבש
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1/3 כוס ריבה אדומה (לא משנה איזה)
1/2 כוס שמן
כוס מים
1/4 2 כוסות קמח
כף סודה לשתייה
כף אבקת אפייה
כפית קינמון
קמצוץ ציפורן
אופן ההכנה:
מערבבים את הדבש, הסוכר, הריבה, הביצים, השמן והמים.
מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה, הקינמון והציפורן ומערבבים היטב.
לפני שמכניסים לתנור מומלץ להוסיף שברי אגוזי מלך או שקדים מולבנים וכד'.
משמנים תבנית אינגליש קייק וממלאים בתערובת עד החצי (העוגה מאד תופחת).
אופים בחום 170 מעלות במשך 30-40 דקות. 

מאפינס דבש

המרכיבים:
280 גרם קמח (2 כוסות)
3 כפות דבש
6 גרם אבקת אפיה (2 כפיות)
200 גרם סוכר (1 כוס)
50 גרם חמאה
50 גרם שמן תירס/קנולה (1/4 כוס)
50 גרם חלב (3/4 כוס)
2 ביצים מס' 1
1/8 כפית ונילין
1/2 תפוז מגורד
אופן ההכנה:
1. מחממים מראש תבנית לחום בינוני 160-170 מעלות
2. טורפים את הביצים, הסוכר, הדבש, החמאה, השמן והחלב ביחד במהירות בינונית במשך כ- 5 דקות.
3. מוסיפים את כל החומרים היבשים, לא מערבבים הרבה אלא עד שהכל מתאחד והופך לבלילה חלקה.
4. מכינים תבנית עם שקעים (תבנית מסיליקון- אין צורך לשמן, תבנית ממתכת – יש לשמן קלות) או מנג'טים (עטרות נייר).
5. מוזגים לתבניות המאפינס עד כ- 2/3 גובה ואופים כ- 15 דקות בחום בינוני או עד שהקיסם שנעצנו יוצא יבש.
הצעות לשדרוג:
ניתן להוסיף שוקוצ'יפס, אוכמניות וכד'. 


שטרודל תפוחי עץ וצימוקים לבנים מבצק פילו

המרכיבים:
3 עלי פילו
5 תפוחי עץ קלופים מסוג גרנד סמיט
1/2 כוס סוכר
25 גרם חמאה
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס צימוקים לבנים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי העץ עם החמאה, הסוכר ושקית סוכר הוניל.
2. מוסיפים את הצימוקים הלבנים ומקררים
3. פורסים את 3 עלי הפילו כך שנוצרת חפיפה של 50% ביניהם, מורחים חמאה מומסת- שכבה דקה.
4. מניחים את תפוחי העץ בצד הקרוב מימין לשמאל.
5. מגלגלים לגלילה, מרוחים בביצה טרופה ואופים בחום של 195 מעלות במשך 20 דקות בערך, עד שהבצק נהיה זהוב.
6. מפזרים אבקת סוכר ומגישים. הצעת הגשה: עם כדור גלידת וניל בצד או קצפת. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה