חפש באתר

מתכונים לחנוכה

מתכון לסופגניות

המצרכים ל 40-43 סופגניות:
1/2 ק"ג קמח
1/3 כוס סוכר (50 גר')
3/4 כוס חלב/ מים 
1 כפית מלח
4 ביצים
175 גר' חמאה
20 גר' שמרים (שמרית או שמרים טריים שאין צורך בהמסתם)
1 כף ברנדי


אופן ההכנה:
  • מערבבים במיקסר, עם וו לישה, את הקמח, השמרים, הסוכר והחלב
  • מוסיפים את הביצים והמלח ולשים במשך 7 דקות במהירות בינונית-איטית
  • מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות
  • מוציאים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד מקומח למשך שעה וחצי בטמפרטורת החדר, עד הכפלת נפח הבצקץ מוציאים את האוויר מהבצק ומכסים שנית בניילון ומכניסים למקרר למשך כשעתיים.
  • מחלקים את הבצק ל- 40 יח' של 35 גרם כל אחת ומגלגלים לכדורים. מתפיחים עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר
  • מחממים שמן בוטנים, חמניות או כותנה
  • מטגנים כך שראשית מכניסים את החלק שקיבל "קליפה" לשמן והופכים לאחר כ- 3 דקות למשך 3 דקות נוספות
  • מוציאים מהשמן וממלאים בעזרת שק זילוף בריבת תות, משמש, ריבת חלב, פובידל, רוזמרי או ריבה מעורבת
  • בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים
טיפים:
  • להכנת הבצק: חשוב מאד להקפיד על זמני לישה, כלומר, 13 דקות ועל המהירות האיטית בלישה בעזרת וו לישה.
    חשוב להקפיד על טמפרטורת החמאה בזמן הכנסתה לבצק, כלומר להכניסה בצורת קוביות בטמפרטורת החדר
  • בזמן התפיחה: יש לחמם תנור ל- 50 מעלות ולכבות אותו. להכניס תבנית עם מים לתנור ובמקביל להכניס את הסופגניות לתפיחה עד הכפלת הנפח. זאת על מנת שלא תתקבל קליפה חיצונית קשה והסופגניה לא תתהפך מיד בכניסתה לטיגון בשמן.
    לחילופין, יש לכסות את הסופגניות במטלית בד- מטלית מטבח
  • שמן: רצוי להשתמש בשמן כותנה שאינו נשרף ואינו מעלה ריחות וכן ניתן להשתמש בו במהלך ימי חג החנוכה לטיגונים נוספים.

לביבות ירק – מתכון לחנוכה

המצרכים:
  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 גזרים
  • 4 קישואים
  • בצל גדול
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס קמח לבן
  • מלח, פלפל, אבקת מרק עוף
אופן ההכנה:
  • לגרד בפומפיה גסה את תפוחי האדמה, הגזר, הקישואים והבצל.
  • להוסיף כפית מלח, לערבב היטב ולהניח לעשר דקות במסננת להגרת נוזלים. 
  • אחרי עשר דקות לסחוט את התערובת בידיים עד שתהיה יבשה
  • לטרוף את הביצים ולהוסיף לתערובת הירקות.
  • לתבל בפלפל ומעט אבקת מרק עוף ולערבב (ניתן להוסיף בשלב זה גם פטרוזיליה קצוצה)
  • להוסיף את הקמח- אם התערובת רכה מדי, להוסיף עוד קמח
  • להכין לביבות מהתערובת ולטגן בשמן חם משני הצדדים

ספינג'- מתכון לחנוכה

המצרכים:
  • 1 קילו קמח
  • כף סוכר
  • כף מלח
  • חבילה שמרית
  • 3 וחצי כוסות מים פושרים
  • שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
  • מערבבים את כל המצרכים לבצק דביק
  • מכסים ומתפיחים כשעתיים
  • לאחר שהבצק תפח, יש ליצור ממנו כעכים ולטגן בשמן עמוק עד שמזהיב. את הספינג' המוכנים יש להניח על נייר סופג להספגת שאריות השמן. לפני ההגשה מומוץ לבזוק סוכר או דבש.

לביבות תרד אפויות

מצרכים:
ללביבות:
  • חבילת תרד
  • בצל גדול קצוץ מטוגן
  • 1/3 כוס פתיתי גבינה צהובה
  • חצי כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • אבקת מרק
  • מלח ופלפל
למטבל שמנת:
  • שמנת חמוצה
  • עירית קצוצה
  • שום כתוש
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:
  • לחלוט את התרד כ- 2 דקות
  • לקצוץ אותו לערבב אותו יחד עם כל המצרכים
  • ליצור לביבות, להדק אותן היטב
  • להוציא את הנוזלים
  • לרפד תבנית בנייר אפיה משומן
  • לסדר את הלביבות
  • לאפות בתנור בחום בינוני, בסביבות 30 דקות.
  • אחרי 15 דקות להפוך לצד השני
  • הכנת המטבל: לערבב את המצרכים ולהגיש בקערה ליד הלביבות.

לביבות כרובית אפויות

מתכון ל- 17 לביבות
המצרכים:
  • כרובית מפורקת לפרחים
  • 2 גזרים מגורדים
  • בצל קצוץ ומטוגן
  • ביצה
  • חצי כוס פירורי לחם
  • אבקת מרק
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:
  • לחלוט את הכרובית עד שהיא רכה, לסנן ולמעוך.
  • לערבב את כל המצרכים.
  • להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן. ליצור לביבות, לסדר אותן בתבנית
  • להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, שמזהיב – משחים להפוך לצד השני.

לביבות תפוחי אדמה אפויות

מתכון ל- 14 לביבות תפוחי אדמה

המצרכים:
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 בצלים קצוצים
  • 100 גרם פטריות קצוצות (חצי קופסה)
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס פירורי לחם + כף נוספת
  • אבקת מרק
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:
להרתיח מים עם מעט מלח
להכניס את תפוחי האדמה ולבשל עד שהם רכים
למעוך את תפוחי האדמה
לטגן את הבצל והפטריות
לערבב את כל המצרכים + מחית תפוחי האדמה + הבצל והפטריות
ליצור קציצות ולשטח אותן
להניח את הקציצות על נייר אפיה משומן
להכניס לתנור שחומם בחום בינוני. לאחר 10-15 דקות להפוך אותן בתנור. לאפות בסך הכל כ- 25 דקות עד שהן מזהיבות. 

לביבות ירק אפויות

המצרכים:
  • 2 קישואים
  • 2 גזרים
  • בצל קצוץ מטוגן
  • 2 ביצים
  • 5 כפות פירורי לחם
  • כפית גדושה שום כתוש
  • אבקת מרק
  • מלח ו פלפל

אופן ההכנה:
  • לגרד את הירקות.
  • לערבב את כל המצרכים.
  • להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן. ליצור לביבות, להדק היטב, לסחוט, להוציא נוזלים.
  • לסדר אותן בתבנית. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, 15 דקות כל צד, או עד שמזהיב – משחים מעט.

לאטקס תפוחי אדמה

מתכון ללטקס תפוח אדמה
המצרכים:
  • 2 כפות קמח תופח
  • רבע כפית מלח
  • 2 ביצים טרופות
  • קורט פלפל שחור
  • 2 כפות מים
  • 1 בצל קטן מגורד דק
  • 5 תפוחי אדמה גדולים מגורדים גס
אופן ההכנה:
  • מערבבים היטב את כל החומרים בקערה
  • מחממים שמן במחבת גדולה ושטוחה, יוצרים מכמות של כרבע כוס לביבות ומטגנים משני הצדדים עד השחמה.
  • מוציאים מהמחבת ומעבירים לנייר סופג את שאריות שמן.

לביבות כרישה דלות קלוריות

לביבות העשויות מכרישה, המכילות 85 קלוריות למנה, במקום 140 קלוריות שבלביבות הרגילות.
חומרים:
  • 500 גרם כרישה מבושלת
  • 4 ביצים
  • 2 כפות קמח תופח
  • מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים, מלבבים לביבות ומטגנים בשמן קנולה. הופכים את הלביבה כאשר הצד התחתון הופך לזהוב ומוציאים לאחר הזהבת הצד השני.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה