המתכון מתאים ל 6-8 מנות.
המצרכים:
למרק:
המצרכים:
למרק:
- 1/2 ק"ג דלעת
- 4-5 תפוחי אדמה חתוכים לשמיניות
- 8 שיני שום חתוכות גס
- 4 בצלים חתוכים לרבעים
- סלרי אמריקאי - גבעולים חתוכים גס, העלים קצוצים
- 5-6 ליטר מים
- מלח
- 2 כפות אבקת מרק עוף
- 1/2 צרור נענע טרייה קצוצה או יבשה
- 2-3 לימונים סחוטים
- 2 כפות רסק עגבניות
לקציצות:
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
- 1 בצל קצוץ דק
- 75 גרם פירורי לחם
אופן ההכנה:
להכנת המרק - שמים את הירקות החתוכים בסיר, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מתבלים במלח ואבקת מרק. מבשלים כרבע שעה על אש קטנה. מוסיפים את הנענע, מיץ הלימון ורסק העגבניות. מבשלים כ- 10 דקות נוספות.
במקביל, מערבבים את מרכיבי הקציצות. יוצרים קציצות עגולות ומוסיפים למרק. מבשלים כ- 15 דקות על אש נמוכה.
ניתן להגיש את המנה כמרק או בתוספת אורז לבן.
0 תגובות