ברירת-מחדל  |  
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



עיקבו אחרינו ב-Pinterest

חיפוש באתר:
Custom Search
 

מוצרי המזון מן החי נתונים להשפעת מזג האוויר. רכישתם במקומות שאינם מקפידים על תנאי אחסון, הגיינה וקירור נאותים עלולה להוות סיכון בריאותי וכך גם החזקתם בתנאים לא מתאימים ברכב או בבית.

לפני קניית הבשר:
בכניסה למקום המכירה יש לבדוק את הנקודות הבאות:
שלמקום יש רישיון עסק מטעם הרשות המקומית
המקום נקי ומסודר וכן העובדים לובשים חלוק נקי, כובע וכפפות חד פעמיות למניעת זיהום המזון
כדאי לבדוק אם קיימת תחלופת קונים גבוהה שמעידה על טריות המוצרים
לוודא שהבשר ומוצריו מאוחסנים במקררים/ מקפיאים מסודרים ומופרדים על פי סוגי הבשר: עוף / בקר/ דגים
לבדוק תיעוד לבדיקת משנה ע"י השירות הוטרינרי
לוודא שהמקום נמצא תחת פיקוח וטרינרי מטעם הרשות המקומית והתג הירוק של ההסתדרות הוטרינרית

בשר עוף מתקלקל מהר מאד. מרגע השחיטה ועד לרגע הצריכה צריכים לעבור לא יותר מ-5 ימים בהם יוחזק העוף אך ורק בקירור.

סימנים לבשר עוף מקולקל:
צבע אדמדם של בשר העוף שהופך ללבן-אפור כאשר הוא מתחיל לאבד נוזלים ובשר העוף מתעטף ברקמה דביקה.
ריח לא נעים חמוץ עד מסריח.

יש לבקש מהקצב לראות את תאריך השחיטה המוצמד לרגלי העוף וגם את התאריך האחרון לשיווק.

בבית יש להקפיד על ניקיון והיגיינה של הידיים הנוגעות בבשר העוף והכלים המשמשים לחיתוך וטיפול בעוף (סכינים, לוחות חיתוך וכלי הגשה).
יש לבשל את העוף בישול יסודי, וגם כאשר עושים אותו על האש כדאי להצטייד במד חום המאפשר לנו לוודא כי הטמפרטורה שלו הגיעה לפחות ל- 72 מעלות למשך יותר מ- 5 דקות.
אין להשתמש באותו לוח חיתוך לבשר וירקות! אלא לאחר ניקוי יסודי.
מומלץ להשתמש בלוחות נפרדים לכל מטרה.
הטיפים באדיבות ארגון "התג הירוק".


Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים
 





הוספה למועדפים
  |  הפוך לעמוד הבית    |  תנאי השימוש באתר | מפת האתר  | 
כל הזכויות שמורות © לפרינטיים 2018