ברירת-מחדל  |  
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



עיקבו אחרינו ב-Pinterest

חיפוש באתר:
Custom Search
 
 
 
יום הפינגווין- 20/1

יום המודעות לפינגווינים הוא יום שנועד לחגוג את אהבתנו לחיה הכי חמודה בגן החיות, שמגיעה מחצי כדור הארץ הדרומי, מאנטרקטיקה ואיי גלפגוס.
למרות שהפינגווינים לא יכולים לעוף, הם שייכים למחלקת העופות. הם משתמשים בכנפיים שלהם בשביל לשחות. 
הפינגווינים אוכלים דגים וסרטנים.
פינגווין
עוד כמה עובדות מעניינות על הפינגווינים שבטח לא ידעתם:

לפינגווינים יש איבר ליד העין שמסנן את המלח מהמים ומוציא אותו מהמערכת שלהם.



באזור הארקטי (האיזור שמסביב לקוטב הצפוני) אין פינגווינים.

פינגווינים יכולים לקפוץ עד לגובה של 1.8 מטרים מחוץ למים.

אצל הפינגווין הקיסרי, כשאמא פינגווין מטילה ביצה, האבא הוא זה שדוגר כשהאמא יוצאת לחפש אוכל. תקופת הדגירה נמשכת חודשיים והאבא במהלכה לא אוכל כלום. אחרי שהפינגווינים הקטנים בוקעים מהביצים, ההורים שלהם מטפלים בהם כבר ביחד.

בשנת 2009, יחידת צלפים התפרסה באוסטרליה ליד מושבת פינגווינים קטנים כדי להגן עליה מפני טורפים.

בארה"ב זה לא חוקי לאכול פינגווינים.

בשנת 2008, נורבגיה נתנה לפינגווין תואר אבירות.


הפינגווין הקיסרי מסוגל לצלול לעומק של מעל 500 מ' ולהישאר מתחת למים עד 27 דקות.

הפינגווינים המגלנים תמיד חוזרים לבנות זוגם לאחר מסעות של 200,000 ק"מ לבד.

הפינגווין המלכותי נמצא בסכנת הכחדה בגלל ההתחממות הגלובלית שמרחיקה מבני מינו מקורות מזון. הפינגווינים המלכותיים מתגוררים בעיקר באזורים הצפוניים של אנטארקטיקה, באיי דרום האוקיינוס האטלנטי ובארץ האש שבקצה הדרומי של אמריקה הדרומית. לפי מחקר חדש, עליית הטמפרטורה העולמית עלולה להשפיע באופן דרמטי על אוכלוסיית הפינגווינים המלכותיים מכיוון שהמזון שלהם מתרחק יותר ויותר מאזורי הקינון שלהם.

 





ללוח הימים המיוחדים בשנה         אנימציות של פינגווינים     דפי צביעה של פינגווינים



עוד ימים מיוחדים בחודש ינואר:


Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים
 





הוספה למועדפים
  |  הפוך לעמוד הבית    |  תנאי השימוש באתר | מפת האתר  | 
כל הזכויות שמורות © לפרינטיים 2018