ברירת-מחדל  |  

חיפוש באתר:
Custom Search
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


 
 

עיקבו אחרינו ב-Pinterest
 

התירס היה מרכיב חשוב ועיקרי בתזונתם של בני ההופי, הילידים של אמריקה.
המצאתו בטעות של הקורנפלקס מביאה אותנו אל השנים המאוחרות של המאה ה- 19, כאשר משלחת אדוונטיסטית (פרוטסטנטים המאמינים בהתגלות שנייה של ישו) החלה לפתח מזון חדש כדי שיתאים לסטנדרטים של התזונה הצמחונית שלהם.
חברי הקבוצה עשו נסיונות עם כמה סוגי דגנים כמו חיטה, אורז, שעורה ותירס.
ב- 1894, ד"ר ג'ון הארווי קלוג, הממונה על בית ההבראה באטל קריק במישיגן שהיה גם הוא היה אדוונטיסט, השתמש במתכונים אלה כחלק ממשטר התזונה הצמחוני הנוקשה שגזר על הפציינטים שלו, אשר כלל גם איסור על אלכוהול, טבק וקפאין.
הרעיון של הקורנפלקס עלה בטעות כאשר ד"ר קלוג ואחיו וויל קית' קלוג, השאירו דייסת חיטה בתנור, שכחו ממנה ופנו לעיסוקיהם הבוערים בבית ההבראה שלהם.
כאשר הם חזרו אחרי יומיים הם גילו שהדייסה התייבשה והתיישנה, אבל מכיוון שהם מאד הקפידו על התקציב שלהם, הם החליטו לא לוותר עליה ולהמשיך עם תהליך העיבוד שלה. הם עברו על הבצק היבש עם מערוך, בתקווה להגיע לצורה של דפים ארוכים. להפתעתם, מה שהם קיבלו היה פתיתים, אותם הם קלו והגישו לפציינטים שלהם. אירוע זה קרה ב- 8 באוגוסט 1894, ופטנט הדגנים המרוסקים נרשם ב-31 במאי 1895.
ב- 1906 הם מצאו משקיעים והקימו חברה להכנת קורנפלקס ששינתה את שמה ל"קלוגס" (חברת הקורנפלקס הידועה והמצליחה עד היום) ב- 1922.

לעמוד הראשי של ההמצאות                            רוצה לקבל עדכונים מהאתר באי מייל?



Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים