ברירת-מחדל  |  

חיפוש באתר:
Custom Search
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


 
 

עיקבו אחרינו ב-Pinterest
 

המצרכים ל 40-43 סופגניות:

1/2 ק"ג קמח
1/3 כוס סוכר (50 גר')
3/4 כוס חלב/ מים
1 כפית מלח
4 ביצים
175 גר' חמאה
20 גר' שמרים (שמרית או שמרים טריים שאין צורך בהמסתם)
1 כף ברנדי

אופן ההכנה:

  • מערבבים במיקסר, עם וו לישה, את הקמח, השמרים, הסוכר והחלב
  • מוסיפים את הביצים והמלח ולשים במשך 7 דקות במהירות בינונית-איטית
  • מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות
  • מוציאים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד מקומח למשך שעה וחצי בטמפרטורת החדר, עד הכפלת נפח הבצקץ מוציאים את האוויר מהבצק ומכסים שנית בניילון ומכניסים למקרר למשך כשעתיים.
  • מחלקים את הבצק ל- 40 יח' של 35 גרם כל אחת ומגלגלים לכדורים. מתפיחים עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר
  • מחממים שמן בוטנים, חמניות או כותנה
  • מטגנים כך שראשית מכניסים את החלק שקיבל "קליפה" לשמן והופכים לאחר כ- 3 דקות למשך 3 דקות נוספות
  • מוציאים מהשמן וממלאים בעזרת שק זילוף בריבת תות, משמש, ריבת חלב, פובידל, רוזמרי או ריבה מעורבת
  • בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים
טיפים:
  • להכנת הבצק: חשוב מאד להקפיד על זמני לישה, כלומר, 13 דקות ועל המהירות האיטית בלישה בעזרת וו לישה.
    חשוב להקפיד על טמפרטורת החמאה בזמן הכנסתה לבצק, כלומר להכניסה בצורת קוביות בטמפרטורת החדר
  • בזמן התפיחה: יש לחמם תנור ל- 50 מעלות ולכבות אותו. להכניס תבנית עם מים לתנור ובמקביל להכניס את הסופגניות לתפיחה עד הכפלת הנפח. זאת על מנת שלא תתקבל קליפה חיצונית קשה והסופגניה לא תתהפך מיד בכניסתה לטיגון בשמן.
    לחילופין, יש לכסות את הסופגניות במטלית בד- מטלית מטבח
  • שמן: רצוי להשתמש בשמן כותנה שאינו נשרף ואינו מעלה ריחות וכן ניתן להשתמש בו במהלך ימי חג החנוכה לטיגונים נוספים.


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים
 





הוספה למועדפים
  |  הפוך לעמוד הבית    |  תנאי השימוש באתר | מפת האתר  |  כתבו לנו  | 
כל הזכויות שמורות © לפרינטיים 2017