ברירת-מחדל  |  
פינת הגאדג'טים והמתנות המקוריות  |  מזג האוויר בישראל  |  

חיפוש באתר:
Custom Search
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


 

עיקבו אחרינו ב-Pinterest
 

ממציא מי הסודה היה גו'זף פריסטלי שנולד בשנת 1733 בכפר באיזור יוקשייר שבאנגליה.
הוא מצא שיטה להמיס פחמן דו חמצני במים, כאשר הניח קערת מים מעל מכל בירה במבשלת בירה מקומית בלידס.
האוויר שכיסה את הבירה התוססת היה ידוע בכך שחיסל עכברים.
פריסטלי גילה שהמים שהונחו מעל המכל היו טעימים, לכן הציע אותו לחבריו כמשקה מרענן.
פריסטלי טען שמשקה זה יעיל נגד מחלת הצפדינה והציע אותו למלחים ויורדי ים שסבלו רבות ממחלה זו בגלל שלא אכלו ירקות ופירות במשך חודשים רבים.
במחלה זו הגוף סובל ממחסור בויטמין C (חומצה אסקורבית).
בגלל הטעם החמוץ של מי הסודה טען פריסטלי ששתייה מהם תעזור למלא מחסור זה ולרפא את המחלה.

לעמוד הראשי של ההמצאות                            רוצה לקבל עדכונים מהאתר באי מייל?



Go Back  Print  Send Page