ברירת-מחדל  |  
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



עיקבו אחרינו ב-Pinterest

חיפוש באתר:
Custom Search
 

חומרים ל 4-6 מנות

זהו מתכון לקרוני אנד צ'יז האמריקאי המסורתי.

המצרכים:

2 כפות חמאה

4 כפות פירורי לחם, רצוי טריים

1 חבילה (500 גרם) פסטה בצורת קרניים, קונכיות או פנה

לרוטב:

1/2 חבילה (50 גרם) חמאה

2 כוסות חלב

1/2 כוס קמח

קורט אגוז מוסקט מגורר, קורט פלפל צ'ילי טחון, פלפל שחור ומלח

200 גרם גבינת צ'דר/קשקבל מגוררת

100 גרם גבינת טל העמק מגוררת

 

 

אופן ההכנה:

  • מחממים את תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

  • מחממים כף חמאה במחבת ומטגנים את פירורי הלחם עד שהם מזהיבים. מורידים מהאש ושומרים בצד.

  • מכינים את הרוטב: מחממים חמאה בסיר, במקביל מחממים את החלב (אפשר במיקרוגל, או בסיר נפרד). כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח, בוחשים היטב ומטמיעים את הקמח בחמאה. מוסיפים את החלב החם לתערובת החמאה ומערבבים היטב, שלא יהיו גושים. מערבבים את התערובת על האש במשך כ-5 דקות, עד שהרוטב מסמיך

  • מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה (כלומר שתי דקות פחות לפי מה שרשום על השקית). מסננים את המים ושוטפים את הפסטה לקירור.

  •  מוסיפים לרוטב 3/4 מכמות גבינת הצ'דר ו-3/4 מכמות גבינת טל העמק. את הרבע הנותר שומרים בצד. מוסיפים תבלינים, מערבבים היטב וטועמים. אם צריך מתקנים תיבול.

  • מערבבים את תערובת הגבינות עם הפסטה המוכנה ויוצקים לתבנית אפייה. מפזרים את שארית הגבינות על פני המאפה ואת פירורי הלחם המטוגנים זורים מלמעלה.

  •  אופים כ-1/2 שעה עד שמזהיב ומגישים חם. התבשיל יוצא קרמי.


  • הצעה לשדרוג: להוסיף לפני האפיה 2 כפות של ירקות קפואים כלשהם שבושלו כמה דקות כמו אפונה, גזר, או ברוקולי.




Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים
 





הוספה למועדפים
  |  הפוך לעמוד הבית    |  תנאי השימוש באתר | מפת האתר  |  כתבו לנו  | 
כל הזכויות שמורות © לפרינטיים 2017