ברירת-מחדל  |  

חיפוש באתר:
Custom Search
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


 
 

עיקבו אחרינו ב-Pinterest
 



חטיף תפוחי האדמה הפריך, שבישראל מוכר בעיקר בשם המותג "תפוצ'יפס", הוא במקור המצאה של השף ג'ורג' קראם משנת 1853.
השף קראם עבד במסעדה בעיר סרטוגה ספרינגס שבניו יורק, ארה"ב. ב- 24 באוגוסט 1853 עצבן אותו אחד מלקוחות המסעדה שהחזיר כל הזמן את מנת הטוגנים שלו למטבח בטענה שהם אינם פריכים ומלוחים מספיק. בתגובה חתך השף קראם את תפוחי האדמה לפרוסות דקות דקות, המליח אותן היטב והגיש אותן ללקוח. במהרה הפך הצ'יפס הדק והפריך ללהיט בקרב תושבי העיר שקראו לו "צ'יפס סרטוגה", על שם המקום שבו הוא הומצא.




Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים