ברירת-מחדל  |  

חיפוש באתר:
Custom Search
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



עיקבו אחרינו ב-Pinterest
 

הבסיס לפיצה הוא כנראה הפיתה שהביאו הערבים שכבשו חלקים מדרום איטליה בראשית המאה העשירית.
האיטלקים שדרגו את הרעיון והניחו על בצק הפיתה מגוון תוספות מהמטבח האיטלקי, ביניהן גבינות קשות.
רק בשלב מאוחר יותר התווסף לפיצה רוטב העגבניות. העגבניות הגיעו לאירופה בראשית המאה ה- 16 כאשר האירופאים הסתובבו סביב העולם למטרות מסחר והגיעו בין השאר לפרו שבדרום אמריקה.
האירופאים בהתחלה לא אכלו את העגבניות כי חשבו שהן רעילות לבני אדם, אבל במהרה השימוש בעגבניה הפך לפופולרי מאד, בעיקר אצל העניים.
העניים מאיזור נאפולי שבאיטליה הם הראשונים שהוסיפו עגבניות לבצק הפיצה. הרעיון נחל הצלחה והתפשט בכל רחבי האיזור.
הפיצה הקלאסית באיטליה היא פיצה מרגריטה ששלושת המרכיבים של התוספות שלה הם גבינה לבנה, ריחן ירוק ורוטב עגבניות אדום. צבעים אלה מסמלים את צבעי הדגל האיטלקי.

לעמוד הראשי של ההמצאות                            רוצה לקבל עדכונים מהאתר באי מייל?



Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים
 





הוספה למועדפים
  |  הפוך לעמוד הבית    |  תנאי השימוש באתר | מפת האתר  |  כתבו לנו  | 
כל הזכויות שמורות © לפרינטיים 2017