ברירת-מחדל  |  
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



עיקבו אחרינו ב-Pinterest

חיפוש באתר:
Custom Search
 

דגים יש לרכוש אך ורק בחנויות המפוקחות ע"י המחלקה הוטרינרית הרשותית ו"התג הירוק".

כיצד יודעים שהדג טרי?
העור חייב להיות מבריק, לח ומעט רירי.
הריח צריך להיות נעים, לדג טרי אין ריח חריף של דג אלא ריח של ים.
בדג שלא נוקה, הזימים צריכים להיות אדומים, אולם אין לסמוך על צבע הזימים בלבד.
עין הדג צריכה להיות צלולה. עכירות מעידה על אי טריות.
בשר הדג צריך להיות אלסטי אך נוקשה, אסור שאצבע שתשקע בו תשאיר גומחה.
בשר דג טרי חייב לחזור למצב מתוח.
כדאי לקנות דגים לפי העונה" החורף היא העונה המועדפת לדגים טריים.

הסתכלו על תנאי אחסון הדגים בחנות- עדיפות למקרר, מכוסים בפתיתי קרח המונעים התייבשות אבל לא מקפיאים. טמפרטורה של סף קפיאה (מעלה אחת מתחת לאפס) היא הטמפרטורה האידאלית. אין לקנות דגים מתצוגה, אלא אם כן יש עליהם קרח מרוסק.
אחרי הקנייה יש למהר ולהכניס את הדגים למקרר, אם אוכלים את הדג באותו יום או למקפיא.

הדגים המוצגים בויטרינת הקירור צריכים להיות מוחזקים על קרח, בטמפרטורה שלא תעלה על 4 מעלות צלזיוס.

אין לקנות דגים מכל סוג שהוא ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים בשווקים וכד' בהם לא נשמרים תנאי קירור נאותים ואין עליהם פיקוח וטרינרי.

יש להימנע עד כמה שניתן ממגע ישיר של המבשל עם הדגים החיים או הטריים.

החוק מחייב מכירת דגים רק כאשר הם נקיים מסנפירים וקשקשים. בכל מקרה, מגע עם הדגים ייעשה באמצעות עפפות חסינות לדקירה כאשר הידיים אינן באות במגע ישיר עם הדגים. במקרה של דקירה והתחלת נפיחות יש להגיע מייד לבית החולים.


הטיפים באדיבות התג הירוק.


Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים
 





הוספה למועדפים
  |  הפוך לעמוד הבית    |  תנאי השימוש באתר | מפת האתר  |  כתבו לנו  | 
כל הזכויות שמורות © לפרינטיים 2017