ברירת-מחדל  |  

חיפוש באתר:
Custom Search
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



עיקבו אחרינו ב-Pinterest
 

מוצרי המזון מן החי נתונים להשפעת מזג האוויר. רכישתם במקומות שאינם מקפידים על תנאי אחסון, הגיינה וקירור נאותים עלולה להוות סיכון בריאותי וכך גם החזקתם בתנאים לא מתאימים ברכב או בבית.

לפני קניית הבשר:
בכניסה למקום המכירה יש לבדוק את הנקודות הבאות:
שלמקום יש רישיון עסק מטעם הרשות המקומית
המקום נקי ומסודר וכן העובדים לובשים חלוק נקי, כובע וכפפות חד פעמיות למניעת זיהום המזון
כדאי לבדוק אם קיימת תחלופת קונים גבוהה שמעידה על טריות המוצרים
לוודא שהבשר ומוצריו מאוחסנים במקררים/ מקפיאים מסודרים ומופרדים על פי סוגי הבשר: עוף / בקר/ דגים
לבדוק תיעוד לבדיקת משנה ע"י השירות הוטרינרי
לוודא שהמקום נמצא תחת פיקוח וטרינרי מטעם הרשות המקומית והתג הירוק של ההסתדרות הוטרינרית

כיצד לבחור בשר בקר:
בשר בקר צריך להיות אדום, אך לא מבריק (ברק הוא סימן לכימיקלים שהוזרקו לו). שומן צהבהב הוא סימן לבשר שנלקח מבהמה מבוגרת. טעמו אמנם בשרי יותר, אך הוא גם קשה יותר. בשר זה מתאים לבישול ממושך וכשהוא מיושן כהלכה, הוא מתאים מאד גם לסטייקים ורוסטביף. שוליים כהים מעידים על כך שהבשר עמד הרבה זמן במקרר התצוגה והתייבש.
כאשר קונים את הבשר יש לומר לקצב איזה נתח דרוש לכם. בקשו ממנו להכין לכם אותו לפי דרישותיכם, יפרוס את הפילה לסטייקים, יכין כיס למילוי, ינקה את החלקים הפנימיים וכו'.
בשר טחון: יש לבקש טחינה של הבשר לעיני הצרכן מנתח הבשר שנבחר על ידי הלקוח. יש לברר אם הנתח מבשר טרי ולא לרכוש בשר טחון מערימת בשר שהוכנה מראש.
אחסון הבשר: יש לאחסן את הבשר בחלק הקר ביותר של המקרר, עטוף בצורה רופפת. חלקים פנימיים, עגל חלב ובשר טחון- לא מומלץ לאחסן יותר מיום-יומיים. בשר חתוך לסטייקים אפשר לשמור עד ארבעה ימים ונתחי בשר שלמים (צלי)- עד שבוע.

סימנים לכך שיש לזרוק את הבשר: ריח לא נעים, שטח פנים רטוב וחלקלק, או סימנים ירוקים על פני הנתח, מעידים שהבשר אוחסן בצורה לא נכונה והחל בו תהליך של ריקבון.

הקפאה והפשרה של בשר טרי:
אין צורך להקפיא בשר טרי, אך אם מוכרחים, יש לעטוף אותו בניילון נצמד. מומלץ להשתמש בבד כותנה (לא צבוע) כדי לאפשר לבשר "לנשום". מפשירים את הבשר אך ורק במקרר, כדי למנוע התפתחות של חיידקים. בשר קפוא אין להפשיר ולהקפיא שנית.


הטיפים באדיבות ארגון "התג הירוק".


Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים
 





הוספה למועדפים
  |  הפוך לעמוד הבית    |  תנאי השימוש באתר | מפת האתר  |  כתבו לנו  | 
כל הזכויות שמורות © לפרינטיים 2017