ברירת-מחדל  |  
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



עיקבו אחרינו ב-Pinterest

חיפוש באתר:
Custom Search
 
עלי גפן ממולאים


בתמונה: מנה של עלי גפן עם יוגורט, עלי נענע ובצל מטוגן

המרכיבים:

1/2 כוס שמן זית
1 כוס אורז לא מבושל
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
4 בצלים קצוצים
1 כוס מים
כמון טחון
מעט מלח (לפי הטעם)
25 עלי גפן טריים או משומרים

אופן ההכנה
  • מטגנים את הבצלים עד להשחמה. מוסיפים את האורז ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה סגור למשך כ- 20 דקות.
  • מוסיפים את יתר המרכיבים, חוץ מעלי הגפן, ומבשלים במשך כ- 5 דקות.
  • מורידים מהאש ומצננים.
  • מניחים את העלים על השולחן כאשר החלק המבריק כלפי מטה. ממלאים כל עלה גפן בכפית של התערובת ומגלגלים. מקפלים את הקצוות
  • על תחתית של סיר מרפדים בעלי גפן, ומניחים מעליהם את עלי הגפן הממולאים. שמים צלחת על עלי הגפן שתשמש כמשקולת. מכסים במים, אפשר גם מעט לימון ושום קצוץ.
  • מבשלים כשעה על אש קטנה

לרוטב היוגורט:
  • גביע יוגורט
  • מעט שום קצוץ
  • 1/4 כוס עלי נענע
  • בצל חתוך לרצועות דקות קטנות
  • שמן זית
מערבבים את היוגורט עם השום הקצוץ.
מטגנים את הבצל מעט, עד שנהיה זהוב ומוסיפים לו שמן זית ומערבבים.
קוצצים את עלי הנענע.

מגישים את עלי הגפן הממולאים עם היוגורט בצד, כשעל היוגורט מוזגים את הבצל עם שמן הזית ומפזרים את עלי הנענע הקצוצה.

עלי גפן להכנת עלי גפן ממולאים
עלי גפן לפני ההכנה

אמבטיה מלאה בעלי גפן
תמונה של עלי גפן של מישהי שמכינה כמות מאד גדולה ורוחצת באמבטיה ©





Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים
 





הוספה למועדפים
  |  הפוך לעמוד הבית    |  תנאי השימוש באתר | מפת האתר  |  כתבו לנו  | 
כל הזכויות שמורות © לפרינטיים 2017