ברירת-מחדל  |  

חיפוש באתר:
Custom Search
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


 
 

עיקבו אחרינו ב-Pinterest
 
 




 
יום הקאפקייק שוקולד- 18/10

יודעים מה יותר טוב מעוגה? עוגת שוקולד. ומה יותר טוב מעוגת שוקולד? קאפקייק שוקולד!
למה? בגלל שקאפקייק זו עוגה אישית שאתה לא צריך לחלוק עם אף אחד!

 
 
מקורו של הקאפקייק הוא בשנת 1796, כאשר במתכון לעוגת השוקולד בספר הבישול של אמליה סימונס האמריקאית, היה כתוב "עוגה לאפיה בספלונים". ספר זה היה ספר הבישול והאפייה הידוע הראשון שנכתב על ידי אמריקאי.
 
בתמונות: המהדורה הראשונה של הספר American Cookery, שנכתב על ידי אמליה סימונס ויצא לאור ב-1796.

המילה קאפקייק (cupcake- פירוש מילולי: עוגת ספל) הופיעה לראשונה בשנת 1828 בספר המתכונים של אלייזה לסלי "שבעים וחמישה מתכונים לעוגות וסוכריות מציצה".
בתמונה: המתכון שהופיע בספר משנת 1828. אפשר לראות שהכותבת קראה לעוגה האישית cup cake, בשתי מילים.
 אלייזה לסלי
 
הקאפקייקס נאפו במקור בכוסות חרס כבדות. היום, אפשר לאפות אותם בספלים, כוסות או תבניות מתאימות שניתן למצוא בקלות בכל חנות לכלי מטבח.
 
יום הקאפקייק שוקולד הוא יום אוכל לאומי בארה"ב. כדי לחגוג את יום קאפקייק השוקולד, הכינו קאפקייק טעים, הוסיפו לו קצפת או קרם ודובדבן או סוכריות, או פזרו אבקת סוכר למעלה. בתאבון ויום קאפקייק שוקולד שמח!

 
 


  
תמונה באדיבות: iosphere, FreeDigitalPhotos.net
 


Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים