ברירת-מחדל  |  

חיפוש באתר:
Custom Search
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



עיקבו אחרינו ב-Pinterest
 





מתכון לזא'בן- ממתק נוגט מרוקאי מסורתי

המצרכים:

1 ק"ג סוכר
2 כוסות מים
4 כפות מיץ לימון
1 חלבון ביצה גדולה (או שניים קטנים) בטמפרטורת החדר
תמצית מי זהר או מי ורדים (לא חובה)
חצאי אגוזי מלך או סוכריות דרז'ה לקישוט

 בתמונה: הז'אבן של עידו אברהם, קישור לסרטון

אופן ההכנה:
מכינים מהסוכר, המים והלימון סירופ: מביאים את החומרים לרתיחה וממשיכים לחמם עד לטמפרטורה של 120 מעלות (אם אין לכם מדחום בישול, הדביקו שתי כפיות עם מעט סירופ זו לזו והפרידו ביניהן, אם נתמח ביניהן חוט, הסירופ מוכן).
מקציפים את החלבון במהירות הדרגתית במשך כ-5 דקות עד לקבלת קצף יציב. מוזגים את הסירופ החם לתוך קערת המיקסר, תוך כדי ערבול מתמיד במהירות מקסימלית עד שהסירופ והקצף מתאחדים.
יש להיזהר שהסירופ לא יגע בוו ההקצפה ושמהירות ההקצפה לא תהיה איטית מדי, כי אז זה עלול ליצור סיבי סוכר שיתקשו ויהרסו את הז'אבן.
ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עוד 10-15 דקות, עד שמתקבל ז'אבן לבן, מבריק ויציב אך גמיש ונמתח. לקראת סוף ההקצפה אפשר להוסיף (מי שרוצה) את מי הורדים או מי הזהר. 
מעבירים את הז'אבן אל כלי ההגשה שלו (אחרי שהוא מתקרר כמעט אי אפשר להזיז אותו). מקררים עד לקבלת המרקם הסופי (מרקם של נוגט, קשה אך צמיגי). מאחסנים במקרר (אפשר לאחסן זמן רב לפני מועד ההגשה), בכיסוי ניילון נצמד. מגישים עם קישוט של חצאי אגוז מלך או סוכריות דרז'ה.







עוד מתכונים למימונה:
 

מתכון למופלטה

 

מתכון לסיגרים ממולאים בפיסטוקים הל ולימון

 

מתכון למרציפן

 

מתכון למעמול

 

קונפיטורת חצילונים

 

ז'אבן- ממתק נוגט מרוקאי






Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים
 





הוספה למועדפים
  |  הפוך לעמוד הבית    |  תנאי השימוש באתר | מפת האתר  |  כתבו לנו  | 
כל הזכויות שמורות © לפרינטיים 2017